Torskcurry

I torsdags testade jag och mamma ett recept som stod på baksidan av ett torskfilépaket! Det blev hur gott som helst så jag tänkte dela med mig av det! Men var försiktig med currypastan! Det blir jättestarkt. Det räcker kanske med 1 1/2 tsk om man inte är van att äta stark mat :) Det smakar supergott och tar bara 20 minuter!

I torsdags (7/4-2011) provade vi denna fiskrätt som stod på baksidan av ett torskfilépaket. Jättegott, men lite starkt! :)

Detta behöver du till 4 portioner:
1 pkt torskfilé
1 msk olivolja
1 morot, tunnt skivad
1 (röd) paprika, skuren i bitar
1/2 gul lök, hackad
1 äpple, skuret i bitar
2 msk röd currypasta (se upp så det inte blir för mycket. 1 1/2 msk kanske räcker)
1 burk (400 g) kokosmjölk light (funkar lika bra med vanlig)
2 msk citronsaft
1/2 tsk salt
4 portioner kokt ris (ex. jasminris)
Tina fisken lätt och skär i bitar. Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt currypasta, kokosmjölk och citron, låt sjuda 5 min. Lägg i fisken, rör om och låt koka upp. Sjud 2 minuter. Smaka av med salt och servera med nykokt ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback