SOOOOVMORGON!!

Idag börjar jag klockan 12.40, haha. Det är verkligen vad jag kallar sovmorgon! Tråkigt nog (eller vad man ska säga) är det inte så varje vecka. Vi har sovmorgon varje tisdag, men om det inte blir några ändringar i schemat så börjar vi 9.45 istället.
Men det är ganska härligt att kunna sova tills man vaknar av sig själv och ändå ha lååååång tid på sig innan man måste trampa iväg till skolan! Själv klev jag upp klockan 8 idag. Jag vet inte vad det är för fel men även om väckarklockan inte ringer så vaknar jag ungefär den tiden den skulle ha ringt ändå :s Det är ju bra de flesta gångerna (så att man inte kommer försent), men det är riktigt drygt vissa gånger!

Ja, må han leva uti hundrade år

Grattis Gustaf i VÄRLDENSBÄSTAGRANNE-huset!! Hoppas du får en fin dag!


Ny header

Idag har jag gjort en ny header. Jag blev inte helt nöjd, så jag ska nog börja på en ny. Vad tycker ni?
Den nya är "island tema". Alla bilder är från Island förutom den liggande hästen. Det är Kjalar. Min häst.

Before...



After...


25/8

Idag hade jag en kort skoldag. Började tio över tio och slutade kvart över ett. När jag cyklade hem spöregnade det verkligen! Jag blev genomblöt. Eftersom det var fint i morse hade jag ingen jacka på mig heller! Men idag har jag köpt en regnjacka, så nu ska jag inte behöva bli SÅ blöt igen.
Jag och mamma har nyss ätit. Jag lagade hamburgare till oss :) Nu kikar vi på Fångarna på fortet. Handboll vs Fotboll. Jag vet faktiskt inte vem någon av dem är, så jag har ingen aning om vem jag hejar på. Men igår var det bra att Let´s dance vann över Idol :)

BlåbärKantarelletAkvarium

Haha, klyftig rubrik!
Idag har jag och mamma varit i skogen med Maja och Christina för att plocka svamp. Vi hittade först ingenting, så vi gick över till att plocka blåbär, men det fanns det inte heller så mycket av. Men vi kom iallafall hem med en liten hink med blåbär och en liten hög med kantareller. Ingen storvinst, men bättre än inget:)
Jag och Maja hittade enn liten groda som vi hade i en hink. Vi döpte honom till Snurre Sprätt (haha). Vi trodde att han hade dött när Maja råkade komma åt honom med änden på ettt blåbärsris. Han låg HELT stilla. Men när hon puttade till honom med handen hoppade han nästan ut ur hinken. Vi belv livrädda båda två. Men GUD så vi skrattade!
När vi kom hem började jag storstäda akvariumet. Jag tvättade till och med stenarna och skrubbade kanterna! Jag är helnöjd med resultatet. Så här fint har det inte varit på jättelänge, och plus att det mysiga droppljudet från vattenrensaren är tillbaka:D
I morgon är det dags för skola igen, så det är bäst att gå och lägga sig snart, trött som man är. God natt :)


Grillning med grannarna (:

Nu har jag klarat första veckan i skolan, eller en halv vecka blir det ju egentligen eftersom vi började i onsdags. Men det har faktiskt varit kul! Inte alls som jag trodde att det skulle vara. Jag ser nästan fram emot nästa vecka, men samtidigt vill jag inte att helgen ska ta slut. Det blir ju mer och mer allvar i skolan nu, och jag måste erkänna att jag är lite nervös. Men hela näste vecka går till att se hur allt funkar och veckan efter denna får vi vårat riktiga schema som vi ska gå efter resten av året. Hoppas verkligen att det är bra! Och en sak till! Jag hade aldrig trott att man skulle få ha bild eller musikNv, men det får man. Åt minstone en stund. I torsdags fick vi välja om vi ville ha bild eller musik. Jag valde musik, men efter mycket tvekan. Jag gillar både bild och musik så  det var svårt att bestämma sig!
Idag har vi grillat med grannarna. Mysigt. Dett var bara lite synd att vi inte kunde sitta ute. Det var lite för kallt. Men maten var hur god som helst (även fast vi satt inne :P)! Fläskfilé, klyftpotatis, foccacia, tzatziki, sallad  och URGE (såklart) bjöds det på! Till efterrätt blev det kladdkaka, glass och hallon. Bagare: Trine. 
De har precis gått hem så nu håller vi på att städa. Jag ska väl gå och hjälpa till jag också :)


Mattediagnos...

Idag hade vi den där dumma mattediagnosen i skolan. Usch, vad dåligt det gick. Min lilla hjärna har INTE hittat tillbaka (precis som jag trodde)! Om det är någon som ser den får ni jättegärna ringa eller komma hit med den! Jag hoppas verkligen att den hittar hem snart. I övrigt var det en bra dag! Man träffar massa gamla vänner som man inte sett på hur länge som helst! Trevligt trevligt!! I morgon är det brännbollsturnering. Undrar hur det ska gå med mina knän då. :/ De blir bara värre och värre, och operationen verkar inte ha hjälpt ett dugg, men vem vet hur illa det hade varit om jag inte hade opererats...

Skolan

En helt ok första skoldag idag. Har inte direkt mycket mer att säga om det, men det var kul. I morgon börjar lektionerna. Och så fick jag höra att vi skulle göra en mattediagnos. Undra hur det ska gå! Nu när man har varit utan tänkande hjärna hela sommaren är jag inte säker på att den har hittat tillbaka än. Men vi får se i morgon. Nu ska jag gå ner och titta på Himmelblå. Jag älskar den serien. Sen ska jag nog gå och lägga mig.


Vattenkrig!!!

Idag var det stekande hett ute. Jag hade vattenkrig med grannen, haha. Svalkande och HUR KUL SOM HELST!! Det slutade med gjyttjebrottning, haha. Vi brottades i en barnpool och det åkte ut så mycket vatten så gräsmattan var alldeles lerig, och i den leran låg vi och skrattade tills vi var helt bruna av lera! Jag och världens bästa granne!

Trine och Majas vattenkrig i tifanipoolen 15 augusti 2010

Back to Norway

Idag klev vi upp tidigt här i huset. Våra vänner från Norge har varit här den här veckan på hockeyläger i Valbo, och idag skulle de åka tillbaka hem. Det har varit jättekul att ha dem här. De är så snälla! Men vi träffas ju snart igen. 
Jaha, så nu är det som vanligt här igen. Och snart börjar skolan och allt annat igen. Både jag och Majsan börjar på ny skola (undrar vem som är mest nervös :P), men för de andra lyckoostarna (Sinko och Ginko ;P haha) är allt som vanligt.
Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske blir det något med Majsan. Vi får se :)

Världens bästa

Jag har världens finaste, sötaste, snällaste, gulligaste, roligaste, bästa häst!! I förrgår var vi på Agersta gård och köpte en sadel till plutten. Jätteskön sadel måste jag bara säga ;P Han var så duktigt. Det var hur tråkigt som helst men han stod ut. Och det slutade ju hur bra som helst! :D
I går när Siri skulle hämta honom i hagen låg han ner i gräset och myste :)

Så här låg Kjalar när Siri hämtade honom i hagen torsdag 12 augusti 2010 :)


Hemma (:

I förrgår kom vi hem efter nästan tre veckor i Norge. Det var helt ok faktiskt, men lite tomt eftersom det inte fanns någon där och välkomnade oss när vi kom och sa hejdå när vi åkte. Så roligast var det i morbrors stuga :)
Där fiskade vi och hade hur mysigt som helst!

Våran lille polle fick ha semester medan vi var i Norge, och konstigt nog såg det ut som han tyckte det var roligt när vi kom hem till honom igen. Konstig häst det där :P haha

Nu sitter jag och väntar på att sommarkrysset ska sluta så att vi kan titta på Himmelblå. Vi köpte säsong 3 när vi var i Norge. Det sänd faktiskt på tv här i Sverige också. På torsdagar klockan 20.00 på ettan (svt1).

(Jag bara älskar de här naturbilderna!)

Här är solnedgången från Skaugvoll sommaren 2010
Här är solnedgången från morbrors stuga :)

Dessa fick vi i garnet på Skaugvoll sommaren 2010
Här är några fiskar vi fick precis utanför stugan :)

Denna såg vi på vägen till Norge sommaren 2010
Den här saken såg vi på vägen till Norge. Vi brukar åka bil på sommaren
och på de där småvägarna uppe i Lappland går de här omkring på vägarna :)


Härlig utsikt från vägen på vägen hem.



Här är norges största glaciär som vi också såg på vägen hem.
Svartisen heter den.