Måndagsbarn?

Det enda som krävdes av mig idag var energi till en enda lektion. Biologi. Och för att vara ärlig så behövdes inte speciellt mycket energi där heller. Det enda vi gjorde var att smälta agar för att göra i ordning petriskålar (små sterila askar med någon sorts gelé inuti) för att odla mikroorganismer på nästa vecka. Låter säkert dödstråkigt, men jag hoppas verkligen att det blir spännande. Det finns risk för att det kommer att bli lite äckligt att se hur mycket konstigt som finns överalt runtomkring oss hela tiden. Att se hur bakterierna växer på gelén....
     Ikväll har jag tittat lite på tv och virrat runt lite på "nätet", haha,  men nu ska jag gå och lägga mig. Jag hade huvudvärk inatt och kunde knappt sova, så nu är jag dödstrött. Dessutom väntar en riktigt jobbig dag i skolan i morgon. Jag fattar inte hur schemaläggarna har tänkt, men det är väl bara att bita ihop? Det finns nog ingenting jag kan göra åt saken i alla fall! Jag har sovmorgon i alla fall, så jag får väl vara glad över det! :)
God natt och sov så gott, så hörs vi sen! 

Svar på kommentarer

Jag vet inte riktigt om det bästa sättet att svara på kommentarer är att svara under kommentaren eller att svara i i ett nytt inlägg efteråt. Vad är bäst tycker ni?
Hittils har jag gjort lite olika, men senast svarade jag direkt under kommentaren. Säg till om ni blir missnöjda, så ska jag fixa det! :)

Lack of Beauty Sleep

Jag håller fortfarande på med mitt designbyte och det kommer att dröja ett litet tag till, men jag hoppas att jag snart är klar! ;P Och hoppas att ni har tålamod!!
Idag är det söndag och jag är jättetrött. Jag har kommit i säng allt för sent både igår och i fredags, men jag får  väl försöka ta igen lite ikväll.
I morgon blir det lite skola igen, dock bara en enda lektion. Förra veckan fick vi ett nytt schema med nya kurser och fredagar och måndagar är ganska sköna. En lektion på måndagar och på fredagar är jag helt ledig fram till sportlovet. Efter det har jag bara en lektion på fredagen också.
De andra dagarna är lite drygare, speciellt tisdagar verkar det som... Den här veckan kör det igång på riktigt eftersom de har löst alla krockar som alltid blir när man sätter nya scheman. Men det är väl bara att stå ut! Det är ju bara den här terminen kvar och sen tar jag STUDENTEN!!!! :D :D :D
Åh, som jag längtar till våren, snösmältnigen och när alla vackra vårblommor börjar titta upp. För att inte tala om: att känna att solen värmer! Härligare tid får man leta länge efter!! :)

Designbyte

Jag håller på att byta design på bloggen, så ni får ursäkta om det ser lite tråkigt ut ett tag, men förhoppningsvis blir det bra i slutändan! :)

just another manic monday

En ny vecka, med nytt schema. Jag måste väl säga att dagen i skolbänken inte var speciellt jobbig. Jag hade två lektioner, biologi och fysik. På biologin presenterades bara kursen, och nästan samma gällde på fysiken. Inte jättejobbigt, precis.
Ikväll har jag tittat påTV, Nashville och Guldbagge-galan, och stickat på min mössa. Jag började häromdagen att sticka en mössa som jag fått låna beskrivning på av min granne. Mamman där hade stickat en sådan och jag tyckte den var så fin så jag också ville ha en sån. I tisdags köpte jag garn och började väl sticka i fredags tror jag. Det går ganska snabbt och jag har inte så mycket kvar. Jag kan lägga upp en bild när den är färdig (om jag kommer ihåg det ;P)
Nu ska jag ta och krypa i säng. Jag är faktiskt jättetrött!! I morgon vil jag vara pigg, så det är nog dags att ta en liten lur nu ;)
Ha det gött, så hörs vi!
Om man livets slut kunde förutspå,
skulle det då vara lättare att sorgen utstå?
Min lilla ögonsten jag älskar och saknar, 
i drömmen han är med mig, men inte längre när jag vaknar...
Trine
 

today I don't feel like doing anything....

Idag står skolarbete, shopping och sällskapa soffan på schemat. Jag har lite skolarbete jag måste få klart och kylskåpet gapar väldigt tomt. Listan är hur lång som helst!
Jag har laddat upp med en smarrig frukost och Gossip Girl, så bra det kan bli.
Gårdagen var riktigt lat här hemma. Jag var knappt utanför dörren. Svinkallt var det ute (-20 på morgonen), men på kvällen "trotsade" jag kyla och sprang över och hälsade på grannarna litegrann. Vi spelade spel, pratade och skrattade. Mysigt! :)
I morgon är det dags för skola igen och vårterminen drar igång på riktigt. Höstkurserna är klara och de nya kurserna börjar. Nytt schema blir det också, men vi får väl se hur det funkar. Jag hoppas att det funkar bra!
Hoppas ni får en bra söndag! Vi hörs!
En härlig bild från tävlingen förra söndagen. Syrran och GYDA ungdom hade ordnat hela kalaset och jag och mamma jobbade i cafeterian. Lite stressigt ibland, men sjukt kul var det! Jag älskar sådant!! :D

Driving one of your cars

Tjenixen! Jag är ledsen att jag inte berättade det jag lovade igår! Jag försökte ladda upp en bild, men det gick inte alls som jag ville. Men jag provar igen idag!
Det jag skulle säga var att: JAG HAR TAGITKÖRKORT!!!!! AAAAAAAAHHHHHHHH!!!! Jag är världens gladaste, men jag kan knappt fatta det än! Det känns overkligt. Kan lilla jag köra runt i en bil, helt själv?! Uppkörningen gick jättebra, men jag var livrädd att jag skulle göra fel. Allt gick så snabbt och plötsligt var det klart. Jag babblade såklart på som en kvarn hela färden och jag måste ha varit helt borta, för när jag kom hem mindes jag inte ens var jag hade kört! Haha! Det stod helt stilla, jag visste verkligen inte vart jag hade åkt, bara delar av färden. Som tur var kom minnet krypande när jag ansträngde mig, så jag minns i alla fall på ett ungefär hur och var vi åkte.
Första turen utan handledare blev med minn allra bästaste vän. Jag tog med henne och åkte och tankade, haha. Det var riktigt kul!
Det faktum att hon sa: "Om jag inte visste hur det var så skulle jag aldrig någonsin kunnat tro att du var nybörjare" fick inte direkt "malligheten" att försvinna! Haha. Jag var sjukt stolt när jag kom hem!
Den första turen helt på egen hand gick till ICA Maxi. Jag åkte dit och handlade lite och plockade på mig ännu mer vuxenpoäng. Det var lite läskigt faktiskt och man var tvungen att tänka igenom allt en extra gång. Sådana saker man normalt gör utan att tänka på det (typ som att hämta en vagn och en självskanningsgrej) var jag tvungen att verkligen tänka på.
Typ: Nu har jag parkerat. Vad gör man då? Jo, man hämtar en vagn. Och sen Trine, så går man och hämtar en självskanner och så börjar man att plocka i varor. Och glöm inte att skanna dem först!!
Yeeeeeehaaaaaaa!!! I will DRIVE you crazy!!! ;P

Lite knäppt inlägg, men jag vet inte var jag ska ta "vägen" riktigt...!

Igår fick jag en sak som jag har längtat efter SÅÅÅÅÅÅ himla länge! GUUD vad skönt!! Jag ska berätta mer om det i morgon, för nu har jag inte tid att lägga upp någon bild! Första halvan av dagen var supernervös och lite stressig, men den senare delen var helt underbar, men jag har nog inte riktigt fattat det ännu!
Idag har jag också haft en bra dag! Jag hade dock ett prov som jag inte hade pluggat speciellt mycket till p.g.a det jag ska berätta om i morgon, så det gick inte sådär jättebra, men jag är glad idag ändå. Det krävs mer än ett dåligt prov för att sänka mig idag.
Jag ska ta och göra lite skolarbete nu innan jag går och lägger mig, så vi får höras i morgon! Hoppas ni ockskå har det bra!! :D
Kram på er!

Fredag

Även fast veckan blev väldigt kort eftersom jag bara har gått i skolan onsdag och fredag så känns det väldigt skönt att det faktiskt är fredag och helg!! Jag kan inte säga att det har varit en speciellt jobbig vecka med skolarbete och så, men en del andra jobbiga saker har ju hänt, som jag berättade förut. Jag ska inte skriva mer om det och göra er ledsna, så det lämnar jag.
Nu sitter jag och tittar på Gladiatorerna och efter det blir det veckofinal i Farmen. Jag minns för några år sedan när Farmen gick på tv. Jag tyckte det var jättebra, men det var så länge sen så jag minns inte riktigt hur det gick till. Jag har väl inte riktigt följt det helt den här veckan heller eftersom jag har suttit med skolarbete vid den tiden de flesta kvällarna. Det är lite klurigt att följa något som går varje kväll. Undrar om det ska fortsätta med det?
I morgon väntar lite skolarbete och resten är ännu olkart. Vi får se vad som händer, helt enkelt! :)
Ha en riktigt mysig fredagskväll! Jag hoppas ni har dukat upp med lite fredagsmys i soffan framför teven! 
Duktig kille bygger Bilar-pussel som han fått i julklapp! :)

Ja, må hon leva!!

Idag blir världens sötaste fyraåring 5 år! Superstort GRATTIS till min lilla brorsdotter! Grattis, lilla gumman!
Stor tjej fyller 5 år idag! :)

Vinter nr 2?

Jaha, då är vi tillbaka i snöovädret igen då... Och såklart hade jag bokat in en körlektion idag. Det blåste och snöade och man såg nästan inte ett enda dugg! Det var inte kul! Och halt som attan var det också! Jag är van att köra en 4-hjulsdriven bil, men på körskolan har de 2-hjulsdrivna. Det blev lite slirigare i starten och jag var nog lite feg på bromsarna, men jag höll mig på vägen i alla fall. Men det var inte roligt! Inte kul alls faktiskt! Jag skulle önska att körkortet bara kunde komma av sig själv i brevlådan och att man vaknade upp en morgon och bara kunde allt som har med bilar och trafiken att göra! Det hade väl varit underbart? :)
Nu sitter jag här hemma och tittar lite på TV. Jag har försökt plugga nästan hela kvällen, men nu har jag nattat skolarbetet för idag. Plugg är inte heller roligt. Usch vad tråkig min dag har varit egentligen! Hoppas morgondagen blir bättre.
Jag får väl snart ta och krypa till kojs så att jag kan vakna och börja på en ny dag :)
Ha det bra så länge!
 
Saknar redan julen och de goda lussisarna som är slut för längesen...! :(

Första skoldagen 2013

Ja, då var första skoldagen avklarad. Det var inte helt lätt att kliva upp i morse. Men jag var nog extra trött för att jag hade en sådan fruktansvärd huvudvärk igåt kväll... Men jag lyckades somna och ta mig till skolan idag. Jag började inte förrän 10.10, så jag kunde ta det lugnt på morgonen och inte stressa.
Lärarna var ganska snälla och pressade inte våra näsor djupt in i böckerna så fort vi kom in, så det var ju snällt.
Det har varit en lite jobbig dag idag också, för en av dem som betyder som mest för mig blev inlagd på sjukhus i måndags, och en annan som betyder allt för mig har det också väldigt jobbigt! Jag vill inte gå in på detaljer här, men det förstår ni nog. Dessutom så berättade en av våra bästa lärare att hans familj drabbats av fruktansvärda tråkigheter, så det tar också plats i mitt hjärta. Jag hoppas av hela mit hjärt att allt ska bli bra med dem tillslut, och jag önskar att jag kan hjälpa dem alla på något sätt.
Idag går mina tankar till er och jag hoppas att ni trots allt mår hyfsat i alla fall! :)
 
Morgondagen blir skolfri. Jag blir dock inte "ledig" eftersom jag har annat att göra, men till skolan ska jag inte...
Ha en bra onsdagskväll, så hörs vi! :)
 
Två små otåliga busfrön sliter upp varandras klappar vid julfirandet! ^^ Sötnosar!

Julklappar 2012

 
Alla dessa fina grejer låg under vår julgran, adresserade till mig! :D :D <3

Söndag

Tjena tjena! Hur är läget med er idag? Med mig är det lite segt. Jag har haft en seg dag. Det enda jag gjort är att jag var och handlade till en tävling som ska vara nästa helg och sen har jag bara varit hemma och försökt jobba med lite skolarbete, men det har inte gått speciellt bra. Det är så tråkigt och jag kommer ingen vart! :/
Gårdagen var mycket bättre. Då var jag och mamma i Falun och lämnade in min dator. Det enda verkstadsstället i hela Mellansverige är i Falun(!) Lite udda kanske, men så var det. Vi passade på att springa runt lite i butikerna också, och jag köpte äntligen ett nytt liv (haha) till min videokamera (ett batteri).
Min söndagskväll ska spenderas här hemma i soffan tittandes på en film, förmodligen med mamma och systern som sällskap ^^ Det är alltid mysigt. Det gäller att passa på att njuta så mycket det bara går de sista dagarna på lovet. Pressa ut det sista av ledigheten!
Hoppas ni får en härlig kväll! Jag har två filmtips till er idag, faktiskt. Jag hade lite beslutsångest, men mamma fick tillslut välja. Båda sänds på tv idag: Erin Brockovich på tv3 och King Arthur på Kanal5. Själv tittar jag nog på Erin Brockovich och så tänkte ni hyra den andra en annan kväll! Myspys! :) Båda filmerna börjar klockan 21:00, så det börjar snart bli dags att bestämma sig!
 
P.S. Jag fick en kommentar med ett önskemål om en bild på mina julklappar. Jag jobbar på det och ska försöka fixa det ikväll! Håll ut! ;P

JUL och mys 2012-2013

Hej på er! Jag måste börja med att säga att på sistone har jag haft väldigt dålig motivation till det mesta, så jag har inte haft någon lust att blogga. Varje gång jag har slagit upp datorn har jag tänkt på att jag borde, men jag har inte orkat och jag har inte kommit på något att skriva om. Men nu har jag bestämt mig, att med det nya året ska det också blir en ny Trine! Hejja mig!! :P
Jag kan väl börja med att uppdatera er litegrann om mitt jullov hittils. 
Jag hade en jättebra julafton. Jag firade tillsammans med min mamma och min syster. Vi tittade på Kalle Anka, åt julbord och öppnade en massa fina julklappar. TACK SÅ MYCKET för att jag fick!!
I mellandagarna gjorde jag inte mycket alls, förutom att jag en kväll var på bio me min allra bästa vän. Breaking Dawn Part II kan äntligen läggas till min "har-sett-lista" ;p Sjukt bra var den, och det är så synd att det inte kommer flera nu. Men det var ett bra farväl.
Nyårsaftonen firades också med mamma, systern och massa god mat. På kvällen var det dock bara jag och mamma, men det var också mysigt. Vi gick ut och tittade på lite fyrverkeri.
Nu i det nya året har jag spenderat dagarna med skolarbete, framför Tour de Ski och lite fläng runtomkring, bl.a. till Gävle och lite så.
Tänkte bjuda på en liten bildbomb också. Jag har dock inte fotat mina julklappa än, men det kommer det också! :P
Ha en fin dag!
Vårt pepparkakshus som föll i ruiner.....
 
......blev efter hårt arkitektarbete utför av moi RÄDDAT!! Det vat nog från koja till slott man brukade säga.... ;P
 
Våra underbart goda och lite knubbiga lussebullar. Mums!
 
Jag fick ett macarons-set av pappa i julklapp, så jag satte igång direkt och bakade julia macarons. De gula är saffransmacarons med vitchokladtryffel och de beigea är pepparkaksmacasons med lingon- och vitchokladtryffel. De blev succé!
 
Jag fick designa en liten julprydnad med lite grejor jag hittade i våra gömmor.
 
Min kamera var inte riktigt sams med mig på myårsafton. Det blev bara dåliga bilder.... Detta är tyvärr en av de bästa :/
 
Enligt norska traditioner äter man gröt på Lillejuleaften (23 dec) så det gör vi här hemma också. Men vi äter enligt svenska traditioner också, så det blir gröt igen på julaftonslunchen, men det gör inget, för vi (eller i alla fall jag) ÄLSKAR gröt!! hihi Och tillsammans med limpa, julskinka och senap är det rena festen! Varför är det inte jul fler gånger om året?
 
Vi var hos min brorsdotter och firade lite ett tag innan jul, eftersom hon var bortresr på den "riktiga" julen.
 
En lycklig liten krabat som lyckats pillra upp en liten klapp som var inslagen av tejp-prinsessan (jag...)
 

Årets (2012) luciatåg. Tittar man riktigt noga kan man se mig borta i hörnet där.
 
Jag gav mig även på att baka lakritskarameller innan jul. De blev också goda, men dock blev de bortglömda så de är ouppätna ;p