Bakverk

Idag har jag bakat taco/pizza-bullar. De blev jättegoda! Det blev våran lunch idag :)
När vi hade ätit stack vi till stallet en snabbis. Vi han inte rida så långt för jag skulle på poweryoga med Malin efteråt.
I veckan bakade jag också muffinsar. HUR GODA SOM HELST. Man har på en särskild topping som blev alldeles krispig. Ååååh vad goda de blev.
Här har ni bilder på både taco/pizza-bullarna och bärmuffinsarna. :)
JÄTTEGODA!!! Jag hade dock i kebabfeferoni istället för jalapenos :P
Taco/pizza-bullar

HUR GODA SOM HELST! Krispiga uppe på toppen. Det var det bästa!!
Muffins

Arlanda -> Uppsala

I förmiddags åkte vi till Arlanda för att skicka iväg syrran till Island. Det gick jättebra! Det hon (eller faktiskt alla) var mest nervös för var att väskan skulle väga för mycket. Men det gjorde den inte. Hon hade 200 gram till godo, haha! När hon hade försvunnit in i säkerhetskontrollen åkte jag och mamma hemåt, men vi stannade till i Uppsala och tittade runt lite på stan. Vi åt lunch på ett jättemysigt fik (tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette). Jag kom hem med en jättefin vårjacka, ett par härliga skor och en jeansjacka som jag har letat efter jättelänge.
.
Innan vi åkte hem åkte vi till stallet. Jag red på Mist och mamma gick med oss med Kjalar i "koppel" :P
.
Nu sitter vi här och tittar på Mitt stora feta grekiska bröllop. Har sett det flera gånger men det var ett tag sedan sist. Den är faktiskt rätt mysig tycker jag.

Grrrrattis Malin! :)

Idag fyller världens bästa Malin 17 år! Vi var på Waynes och åt lunch idag för att fira lite :P
Nu ska jag snart dra iväg till stallet med syrran och sen blir det lite myskväll både för att det är fredag och för att det är Siris sista kväll hemma innan kon åker. I morn kör vi iväg henne till Arlanda :)
Detta fina lilla land föår besök av min syster i morn :)

Ridning

Idag slutade vi 10.25 i skolan och efter att vi hade varit hem och ätit och bytt om så åkte jag och Malin till stallet. Där mötte vi Siri och red sen ut på en tur. Det var hur kul som helst tycker jag och jag hoppas att Malin också tyckte det! :) Det enda dåliga var att det var så hiiimla kallt. Våra tår höll på att ramla av. I morse när jag åkte till skolan var det 27 MINUSGRADER!!! Det är helt sjukt, men tack och lov så var det inte så kallt när vi åkte till stallet. Då var det "bara" 12 minus.
Nu sitter jag och tittar på Halv åtta hos mig. Sen blir det Landskampen och sen blir det sovdags för att tagga till sista dagen i skolan innan sportlvet och också sista dagen hemma med min syster innan hon sticker iväg läääänge till Island. Jag har bara två lektioner i morn och sen blir det lunch på stan med Malin eftersom hon fyller år! :P Ha det bäst så länge och frys inte ihjäl nu! ;P
Kjalar precis efter att vi hade fått hem honom :)
Här är Kjalar när vi precis hade fått hem honom! Han är så gullig ♥ Titta bara på den
fluffiga luggen :P

Frisluftsdag

Idag hade vi friluftsdag i Högbo. En ganska kort sådan, men ändå. Vi åkte lita pulka, men sen kom en hel drös med småungar så det blev lite läskigt! Man vill ju inte köra på dem! Det var ungar överallt! Men men, när jag kom hem åt jag lunch och nu ska jag ta och plugga lite. Måste plugga lite matte och lite kemi och kanske lite fysik...

Söderhamn

Idag ska vi åka och titta efter en hästtransport. Hittils har vi hyrt när vi har åkt nånstans med Kjalar, men det blir så dyrt i längden. Så vi ska till Söderhamn och titta på en egen tranport. Men först ska vi en sväng till Valbo. Syster yster åker ju till Island om ven vecka (!) och då behöver hon lite nya grejer. Jag undrar hur kallt det är där när det är så här kallt här...! Men nu börjar de andra bli klara så jag måste väl sätta fart jag med! TREVLIG HELG på er! :)
Idag 19/2 2011 åker vi till SÖderhamn för att titta på en egen hästtransport :)
Den här ser väl bra ut? DEN vill jag ha!! :D

Ännu ett MVG!!!!!!!!!!

Jag ska sluta hålla på att skriva om hur det går på proven, jag LOVAR! Men jag måste bara få slänga ur mig att jag fick MVG på fysikprovet!!!! Jag var så himla nervös innan och jag trodde verkligen att jag skulle få riktigt dåligt betyg. Det kändes som att jag inte kunde ett piss av det vi skulle ha prov på. Sen när vi gjorde provet kändes det så lätt. Efteråt började jag tro att jag hade missuppfattat totalt och att det var därför det kändes så lätt, men det visade sig att det hade gått jättebra.
Jag är så HIIIIIMLAAAAA nööööööjd!!!!!
Okej. Nu har jag fått skrika av mig så nu ska jag hålla tyst om det och inte ta upp det igen.
.
Just nu sitter jag hemma och pluggar lite. Sen, när mamma och syrran kommer så ska vi åka till stallet. Det blir ridning och plus att vi har stalltjänst idag. Men vi missar ju såklart ett jättebra program på TVn idag. Ni har väl sett LANDSKAMPEN? Det är ett måste i min familj. Det är massa olika gamla sport-kändisar från Norge och Sverige som tävlar mot varandra för att sedan få reda på vilket land som är "bäst". Eftersom min familj både är Norsk och Svensk så sitter vi fastklistrade i sofforna och hejjar på vårt favoritland.....

MVG

Idag fick vi tillbaka en engelskauppsats som vi skrev för ungefär två veckor sen. Jag fick MVG och kommentaren var: "Perfect English". (SUPERNÖJD!). Nu är det bara att vänta på resultatet på fysikprovet som vi gjorde igår. :P Jag hoppas verkligen att det gick bra.
nu sitter jag här hemma och tittar på House. Det har blivit en hemmakväll för mig själv idag. Syrran är på bio och mamsen är ute med jobbet. Men det är ganska skönt att vara själv och ta det lugnt ibland. :)
.
Btw, här är resultatet på foccacian jag bakade igår. Den blev supergod, nästan så god så att man inte kunde sluta mumsa på den! Och det LUKTAR så gott. Det är rosmarinen :P
Igår 14/2 2011 bakade jag för första gången Foccacia helt från grunden. Den blev JÄTTEGOD!!
Mums.... :P

Valentine's day

Idag är det ju alla ♥ dag! :) En härlig dag, speciellt om man har någon speciell att fira den med. Just nu sitter jag här hemma och äter vaniljhjärtan som jag har bakat som överraskning :P Jag ärr faktiskt rätt nöjd med dem och de blev supergoda! Skön dag i skolan hade vi också. Den enda lektionen vi hade var fysik och då var det prov. Jag började klockan 8 och sen slutade jag typ runt 10 nångång för då var jag klar med provet. Så min dag har varit superbra med andra ord!
.
Dessutom fick jag en blomma i skolan av en av världens bästa vänner! Och en jättefin hälsning från en annan superdupervän. Och så klart presenten jag fick av mamsen. TACK så mycket! Ni är BÄST! ♥♥
Idag på alla hjärtans dag 2011 bakade jag dessa som överraskning. Vi hade fysikprov och sedan slutade vi, så jag har varit hemma nästan hela dagen. I skolan ficka jag en fin ro av Marcus! <3 :)
Detta är resultatet av mina vaniljhjärtan :P

Jag älskar min mamma...

...mer än allt annat! Och lite extra just idag! Jag har fått en ny mobil!!!!!!! TUUUSEN TACK MAMMA!! :D
Vi var i Valbo idag, som jag sa, och jag kom hem med en ny mobil. En Sony Ericsson Vivaz Pro! Har inte riktigt förstått mig på det hela, men det kommer väl. Den verkar iallafall bra och efter det killen i affären sa så är det bra! Vi gjorde ett riktigt kap. Killen i affären var en riktigt bra affärsman som fixade och trixade till FINA priser! :)
En sånhär blev min idag! Efterlängtad till max, kan jag lova =P

Lördag

Idag var jag uppe tidigt som vanligt. Halv nio vaknade jag, pigg son en lärka. Idag blir det en liten sväng till Valbo med mamma. Syrran och pållen är på kurs hela helgen. På tal om hästar, igår hade jag ridlektion och jag är superduper nöjd. Sigge, hästen jag red på var hur duktig som helst!
Nog om det. Nu ska jag gå och göra mig i ordning för Valbo-trippen, och ikväll står Melodifestivalen på schemat. Jag kan hålla med om att det är ganska drygt med alla delfinaler och att det går så segt, men jag tycker att det är mysigt, så jag tänker titta på det :) Trevlig helg på er!
Norway in my heart! <3 Förr åkte vi alltid till Norge varje lov, men nu....
Nu har jag inte varit där på ett halvår :'(
Jag ÄLSKAR det här stället!!

Ny header

Gjorde en ny header i helgen. Vad tycker ni om den? :)

Semlor

Idag hade mamma köpt med sig semlor efter jobbet! Mums... MANDELMASSA!! :d Grädde kan det gärna vara lite mindre av. Jag gillar inte grädde så mycket. Har faktiskt aldrig gjort det. Men om man blandar ur grädden med lite mandelmassa så blir det supergott :) Det är ju inte fettisdagen än, men man blir ju så sugen när man ser dem i affären. I år på självaste "semeldagen" ska vi baka egna semlor. Vi får se hur det går. Men det är ju ganska långt kvar....Jag tror att det är i början av mars någon gång :/
;)

Förkylning?

Känner mig hängig, har ont i halsen är lite täppt i näsan. Jag hoppas att det inte är förkylning på G!
Vi hade en kort dag i skolan idag. Jag slutade 11.30 så jag åkte hem för att äta lunch. Nu sitter jag här med en kopp te med Ellen DeGeneres (på TVn) och försöker skrämma bort förkylningen.
Sen blir det fysikplugg och lite annat "skoj".
Håller på att bli sjuk så jag sitter och myser med en kopp te och Ellen DeGeneres

Kära lilla mobiltelefon! :P

Min mobil har varit på en lite resa, eller semester kanske man vill kalla det. Här är hela hostorien:
I måndags efter det där med kören och att vi rymde upptäckte jag att min mobil var borta. När jag skulle gå och lägga mig skulle jag ta med den men den var borta. Jag letade genom HELA huset. Eller inte riktigt. Bara de ställena jag hade varit på den kvällen, vilket var en ganka stor del av huset. Jag ringde till den men jag hörde ingenting.
Tillslut fick jag gå och lägga mig utan den.
Igår på morgonen ringde jag till kulturskolan (där vi var på kör kvällen innan) och hörde om de hade hittat den, men det hade de inte. :( Så jag gick dit för att leta efter den, men nejdå, ingen mobil där inte. Chefen lovade att hon skulle ringa till körledarna och höra om de hade hittat den och vilken tur jag hade! De hade hittat den! :D Men det konstiga var att de hade tagit med sig den hem till sig! Hade jag hittat en mobil där så hade jag lämnat in den på expeditionen för det är dit jag skulle gå först om jag hade tappat den. Jag skulle inte direkt gå hem till någon det första jag gjorde. Men men.
Jag åkte i alla fall hem till ledarna och hämtade den. 16 missade samtal och 8 nya sms var det på den när jag kom! Man blir ju helt knäpp om man inte har mobilen. Man kan inte kolla hur mycket klockan är, man kan inte ringa till någon och man kan inte lyssna på musik medans man väntar/sitter på bussen. Det är jättekrångligt när man måste bestämma en viss tid för upphämtning, för om man skulle bli försenad så är det väldigt lätt att det blir något missförstånd så att man plötsligt står där alldeles ensam och vet inte var man ska ta vägen...
Ungrfär såhär skönt får man hoppas att min mobil hade det när den väl var borta, men
det är riktigt skönt attt den kom hem igen.

HEJDÅ!!

Hahaha, skrattar bara jag tänker på det! Jag och Majsan började ju på kör i höstas, vilket var jättekul. Men inte nu längre! Vi har fått nya ledare (eller vad man ska kalla det) och de är INTE bra! Det funkar inte över huvud taget! Jag och Maja har rymt från träningarna två gånger nu och idag var den sista! Det var hejdå för alltid när vi gick därifrån idag. Vi slutade, hahaha. "Ledarna" är helt knäppa och alla slutar en efter en. Idag på tröningen var vi bara typ 7 stycken och när jag och Maja skulle gå så såg det ut som att tre av de som var kvar också tänkte gå xD MISSLYCKAT! Men det är synd, för innan de här ledarna kom så var det jättekul :(
Nog om det! nu sitter jag ock tittar på Familjen Annorlunda. Det är ett riktigt mysigt program, men jag tror nog inte att jag vill vara med i det :P
Jag vill ha sånna här där ute nu! NU! :)

Helgen

Jag har haft fullt upp i helgen så jag har inte hunnit skriva någonting här. Men min helg har varit toppen! Jag har varit hos pappa. I lördags hjälpte vi brorsan och company med att köpa lite grejor till den nya lägenheten och idag var vi i Falun och gick runt lite. Och bäst av allt!! Gissa vad jag har gjort!!!!! Jag har kört BIIIIIL!!! AAaaaah!! Det var jättekul! Det var bara på en liten bit på en liten väg, till sopstationen och tillbaka, men ändå! Jag körde! :D
I morgon har vi studiedag så vi är lediga, men jag måste plugga fysik. Vi har prov nästa vecka. Och just det! Jag lovade ju att lägga upp bilder på yoghurtbröden. Skulle ha gjort det igår, men jag gjorde annat då :P men här kommer de.
Fredag 4/2 -11 bakade jag dessa. JÄTTEGODA! :)
Mmmm....mums :)
Kom ihåg att om ni vill ha receptet så är det bara att hojta till. Jag orkar inte lägga upp
det i onödan :P

Nu kommer snön igen...

Jag tror inte mina ögon!! Idag har det kommit mer snö!!!! Vad är det som händer? Jag trodde ju att den skulle smälta bort nu! :( Det snöade inte bara lite heller! Det var helt vitt i luften och ganska länge också!
Idag har jag varit hemma från skolan! Skönt, skulle man kunna tycka ibland, men inte när man är sjuk, eller vad jag ska kalla det. :/ Jag vet inte riktigt vad det är för fel på mig, men någonting är det! Men men, jag håller i alla fall på att baka yoghurtfrallor nu :P Något kul måste man väl göra när man är sjuk. :) Bild på dem kan ni få se i morgon. Jag hinner inte lägga upp dem nu. Ska snart sticka iväg till stallet och sedan åker jag till pappsen :)
DEt har varit plusgrader till och från och jätte halkigt de senaste veckorna, men idag (4/2 -11) kom det MERA snö!! :/
Såhär vitt var det när jag tittade ut genom fönstret! Och STORA flingor var det!

Slut på snöflingor...

Nu börjar jag bli trött på snön. Det är bara halkigt och blött nu och det kan vi gärna hoppa över. I alla fall så har jag tagit bort snöflingorna här på bloggen nu. Tänkte fixa en ny design senare så att man får lite mer vårkänsla i sig :) Den här som jag har nu är lite mörk och vintrig.

Trött på inte och halka. Nu vill jag ha vår!!
Åh, tänk när de här börjar dyka upp utanför fönstret (och i rondellerna) :D Längtar! :)

Onsdag 2/2

Först av allt: GRATTIS ANDREA!! som fyller år idag. Hoppas du får en fin dag.
Just nu sitter jag och tittar på film. Det var hur länge sen som helst sedan sist jag gjorde det. Man har ju så mycket att göra. Men jag ska ta och hämta matteböckerna och jobba lite samtidigt. Vill inte ligga med efter än vad jag redan gör!
Mamsen, syrran och ponnin är på träning och jag ska laga mat tills de kommer hem! :)
Jag älskar att laga mat och baka! Det kanske är där jag hör hemma. I köket framför spisen! :P haha Det blir ju oftast väldigt bra resultat också :)
Min karriär? Hmmm..... tror nog inte det