Last day of the week

Sista helgen i september nu! Jag har sagt det förr, men säger det igen: Herregud vad fort tiden går! Jag har räknat ut att det är 86 dagar kvar till julafton, 63 dagar till första advent och en månad kvar till min födelsedag!! :D Det är helt sjukt! Jag tog väl nyss studenten!!? Det var idag 107 dagar sedan! Jag fattar inte! Vart tar dagarna vägen?
Nu sitter jag i soffan med min kära mamma och tittar på Wallander - Indrivaren. De är sjukt bra de där Wallander-filmerna. Mankell var en bra författare! Dock har jag inte läst någon av böckerna, men jag älskar att se filmerna. Tyvärr är det ju sådana filmer som inte är så väldigt roliga att se flera gånger. Då kan man ju inte sitta och (som jag gör) försöka lista ut vem som är skyldig innan poliserna hinner före ;P Måste faktiskt skryta med att säga att jag ibland lyckas hinna före dem (men det händer inte så ofta som jag skulle önska ;P) Just nu är det tyvärr nyhetspaus, men snart börjar filmen igen!
Hoppas ni alla har haft en riktigt skön helg och att ni får en bra vecka! Det bli ju oktober, bättre månad finns väl inte ;P Haha!
Ha det gött!!
Minns tillbaka till studentbalen. 114 dagar sedan var detta! :P

Saturday night

Halli hallå! Här sitter jag i soffan och surfar och tittar på film på tv. Skönt att det är lördag! Jag har haft en riktigt intensiv vecka (bokstavligt talat) så det är skönt att få vila huvudet litegrann. Jag har knappt haft någon ledig tid alls!
En lite avbrytande grej vi har gjort är att vi varit på lägenhetsvisning. Det var roligt faktiskt. Vi är inte på väg att flytta än, men vi vet ju att det kommer att ske så småningom. Därför har vi börjat titta oss omkring litegrann. Det tar nog ett tag innan man hittar rätt och det är ju bra att titta på lite olika så att man får ett hum om vad det är man är ute efter. Det är inte lätt inte. Är det lagom stort och bra planlösning så är det inte värmegolv i badrummet, och är det lagom stort så saknas garderob- och förrådsutrymme, och är det ett bra område så duger inte lägenheten, och är lägenheten bra så duger inte området osv. Alltid ska det vara något man inte riktigt gillar, haha :/ Men så småningom ska nog vi också hitta det som passar oss. Eller framförallt ska det ju vara mamma, eftersom jag troligtvis inte kommer att bo där med henne...
.
Idag har vi varit på ridhusinvigning och tittat på en massa roliga tävlingar och race :D Tyvärr har vädret inte varit så fint, så vi har frusit större delen av dagen, men vad gör väl det? Vi överlevde ju! :) Man är väl viking, eller? :P
På kvällskvisten då jag egentligen borde ha pluggat litegrann mycket, satte jag mig istället och pysslade (som det lilla pysselfreak jag är!). Snart är det väl dags att bädda ner sig och hoppas på en fin och bra söndag! :)
 
TREVLIG HELG!!! <3 :)
Lite såhär känns det just nu, haha!! xD
 

Det är dags för Fredagsmyyyyys!

Hur har ni haft det denna vecka? Jag tycker den har gått jättefort! Jag kan inte ens minnas vad jag har gjort! Haha!
Och förresten, jag hoppas ni alla klarade er utan olyckor i fredags, den 13:e. Jag klarade mig finfint! :)
Igår var jag på ännu en tuff ridlektion för min duktiga syster och på vår duktiga häst. Haha,  jag är ganska nöjd då vi både red utan stigbyglar i trav (herregud vad det skumpade, men inte lika mycket denna gång som förra...) och hoppade (dock inte så högt, men det är ändå lite pirrigt första gången med en ny häst). Jag satt kvar på hästryggen och slapp smaka på sanden den här gången också! :)
Idag har jag lekt städerska här hemma en stund. Nu luktar det gott! :) Snart ska jag fixa lite lunch och sen åka iväg till mammsen och fixa en del grejer på hennes jobb.
(Jag som tyckte att det nyss slov om från augusti till september. Titta bara på almanackan nu!! 20/9!! Helt sjukt! Snart är denna månad förbi också! Men det gör inte så mycket! Oktober är en bra månad i denna familj! <3 ;D)
Ha det GÖTT och NJUT av erat Fredagsmys ikväll! Kvällen (och även helgen) är borta innan du hinner blinka!
Har säkert lagt ut denna bild förr, men jag bara ÄLSKAR den!
Vår lilla Bulle! <3 :)
(tyvärr fick jag inte till att göra den större... :/)
 

I'm proud of you

Här ligger jag nedgrävd i soffan efter ett tufft ridningspass, med syster som sträng lärare. Jättekul var det, men jag var påväg ner i backen ett flertal gånger, haha! xD Som tur är så var vår lilla häst mestadels jättesnäll mot mig och verkade inte ha som avsikt att kasta av mig (idag ;P).
Jag måste säga att leendet som jag har på läpparna när jag rider dessa torsdagslektioner är där av två olika anledningar:
1. Jag blir så glad och nöjd och stolt nät jag klarar av de saker jag ska göra och när hästen gör som jag säger då jag inte bara vill att han ska gå rakt framåt. Det är SÅ roligt och jag känner mig faktiskt rätt duktig för ett ögonblick.
2. Jag är så enormt stolt över mig otroligt duktiga syster. Jag sitter och tänker där för mig själv, när hon ger tips och råd till alla, att: "Wow! Det där är MIN syster!". Hon är sjukt duktig med ALLT inom hästvärlden och det vill jag att hon ska veta. Hon är bara så sjukt bra, så jag vet inte ens hur jag ska säga det? Man blir så lugn bland hästarna när hon är med och man märker att hästarna har respekt för henne samtidigt som man själv släpper all rädsla och slappnar av. Hon handskas så bra med dem på ett så fint sätt. Hon är så snäll mot dem, men ändå gör de precis som hon säger (för det mesta). Jag märker t.ex. på vår häst när vi rider runt henne i ridhuset att så fort vi är nära henne och hon börjar prata med oss så vill han svänga in mot henne.
Tyvärr så misstänker jag att det finns många som är avundsjuk på min syster på grund av detta. Väldigt många ser upp till henne och ber henne om hjälp och råd med sina hästar och sin ridning, och jag tror att det är svårt för vissa personer att se. Därför har jag mina aningar om att det finns folk som försöker förstöra för henne och sätta käppar i hjulen för henne. Jag tycker att sådant är hemskt! Att man inte kan se att andra har framgång utan att bli avundsjuk och försöka förstöra. Sånna människor borde skämmas tycker jag. För sen står de där och surar och tycker synd om sig själva och blir jättearga när de själv lyckas och ingen bryr sig! Nej, så ska man inte bete sig! ... Men nog om det! Nu ska vi inte bli arga här! Jag vill bara framföra att jag är stolt över min syster och hur bra hon är med hästar. Jag önskar att jag vore lika bra på något!! :)
Nu sitter jag och tittar på Dallas, som har säsongspremiär idag! :D En serie som bara måste ses. Sjukt bra är den!
 
I morgon är det fredag! :D See ya then!
 
Nyfiken i en strut... ^^

Traveling Pants

Är det fler än jag som sitter och tittar på Systrar i Jeans just nu? Dessa filmer är så härliga! Jag ÖNSKAR att jag hade ett liknande liv som en av dem. De får vara med om så mycket och har varandra att dela allt med. De får uppleva tonåren precis i sitt rätta skal. Det är avundsjuka, förälskelser, oenigheter, svek osv., men det viktigaste av allt: det slutar alltid bra! <3 :) 
Nu ska jag fortsätta drömma! God natt på er och sov gott! Vi hörs!
The Sisterhood of the Traveling Pants

Hälften borta, hälften kvar

Hoppla hoppla, då hade halva veckan redan gått! ;P Sjukt snabbt går det! Idag är min dag VERKLIGEN inte innehållslös. Jag har varit på möte i skolan och sitter nu och jobbar med en del  grejer jag har lovat att göra. Senare ska jag iväg och träffa mamma på hennes jobb och sedan träffa doktorn ;P
(Egentligen kanske inte så himla händelserik dag, men jag har saker att göra i alla fall! :)
Nu ska jag ta och fortsätta med det jag höll på med och sen ska jag väl fixa lite lunch... ;P Hoppas ni alla har och får en bra onsdag, och UPP MED HAKAN! I övermorgon är det fredag igen, vilket innebär helg! Halva veckan har redan swischat förbi! :D
Hejsvejs!
 
Saknad <3
 

Tröttare än tröttast

Good morning alla! Idag är jag jättetrött! Har inte alls sovit gott! Vädret utanför fönstret gör det inte ett dugg lättare heller... :/ Det är grått och trist. Jag har bara lust att krypa ner i sängen igen!
Nej, jag får nog ta och rycka upp mig och laga en god frukost istället. Resten av dagen är helt blank. Jag har inga speciella händelser inplanerade. Vi får väl se vad jag sysslar med! Hoppas ni har det bra och att vädret är aningens bättre där ni är!
 
Önskar vi hade ingredienser så att jag kunde få detta till frukost... :/

A good morning after a great night

Då var helgen över och dags att ta sig tillbaka till vardagen. Vilket för mig innebär trista innehållslösa dagar (om jag inte vänder min kreativa sida till). Som ni vet så har jag ju tagit studenten och har nu tagit en liten paus från pluggandet. Hur länge jag ska ha paus är ännu oklart, men ett tag till i alla fall. Först måste jag ta och bestämma mig för vad jag ska göra efter pausen.
Mina dagar går för det mesta åt till att pyssla, kanske baka, plugga (på egen hand, förstås), städa och lite sånt. Nu när jag inte har så väldigt många grejer som jag måste göra, så har jag också fått mer tid till att vara i stallet med min syster och vår häst, vilket är jättekul! Jag upptäcker nu hur mycket jag har saknat ridningen och stallet (och inte minst hästen) när jag inte varit där så mycket på grund av skolan och att jag varit sjuk.
Gårdagens födelsedagsfirande blev hur lyckat som helst. Jag hade en UNDERBAR eftermiddag, och det tror jag de andra också hade. Vi åt (helt sjukt) god mat och sedan åkte vi hem och fikade och öppnade presenter. Mammas ögon glittrade när vi skulle gå och lägga oss, så jag tror hon var glad.
Nu ska jag ta och laga mig frukost och kika på en film, innan jag ska ta och koka hallonsylt! ;P
Ha en bra vecka, och deppa inte ner för att det är måndag! Snabbare än kvickt är der fredag igen, så håll ut!
Kramar T
 
Grattis än en gång, i efterskott, min fina fina, underbara, mest värdefulla fantastiska mamma! DEN bästa i hela världen! <3 <3
Jag älskar dig! <3 <3 <3
 

Min mamma har fyllt år!!

Idag ska vi fira världens bästa mamma som fyllde år i veckan som var. Hon var (tyvärr) på kurs den dagen hon fyllde, så vi fick flytta firandet till idag.
Medan mamma var på kurs var jag hos pappa en del. Jag har inget emot att vara ensam, men jag träffar inte pappa så himlans ofta, så det är kul att åka dit ibland. Tyvvär jobbar han ALLT för mycket, så det blir liksom ingen tid att umgås, men jag fick några minuter emellanåt i alla fall. 
Men....vad har jag gjort sedan sist jag skrev....? Jag har nog inte gjort mycket alls. Eller jo, bara för det så minns jag ju massor!
I torsdags hade jag blivit erbjuden och lovat att jag skulle vara med på syrrans ridlektion på våran relativt svårhanterade - med det menar jag att han är för duktig för mig - pålle. Det gick HUR BRA SOM HELST (tycker jag då ;P) Det blev en del konstigheter och jag måste säga att jag var lite rädd och VÄLDIGT nervös innan. Det sista han var med på var att han, i måndags, kastade av syrran så att hon fortfarande idag knappt kan gå... Jag var ju såklart livrädd för att jag också skulle hamna i backen den kvällen. Mamma kom hem från kursen också, på torsdagen, så vi hade en jättemysig middag utanför stallet innan ridlektionen.
På fredagen hade jag en tom förmiddag, då det inte hände mycket alls. Men efter lunch var det smockat på schemat. Jag  skulle först till hälsocentralen (jag har fått några konstiga röda märken på huden), sedan på ett möte inne i Gävle, efter det skulle jag på arbetsintervju (mer av det kan jag berätta när jag själv vet lite mer). Efter det gick jag och mamma på bio när vi ändå var i Gävle. The Mortal Instrumets: City of Bones hette filmen. Superbra, men inte för någon som inte tycker om slagsmål i filmer, då de slogs ganska mycket. Det var också en del övernaturligt, men sådant gillar jag. Inte för mycket då, för då blir det inte kul. Det måste vara nästan trovärdigt. Men denna film får fyra stjärnor av fem av mig :)
Men nu ska jag ta och gnugga hjärncellerna litegrann innan jag gör mig redo för födelsedagsfirandet. Hoppas ni alla har haft en härlig helg och att den fortsätter så hela vägen ut!
Bjuder på en liten bildbomb:
 
Bus och lek i gräset - hör sommaren till!
 
I väntan på solnedgången
 
 
 
 
 
Studentbal
 
Grannes lille misse solar sig i gräset
 
 
Den här var jag bara tvungen att ta med, haha! Jag må vara knäpp, men jag längtar ENORMT mycket till jul. Det är så grymt mysigt under den tiden på året, tycker jag! ^^
 
Kram så länge!

Bildbomb

Tänkte att jag kunde visa, i bildformat, lite av det som hänt den senaste tiden av mitt liv ;P Enjoy!
Vi fick JÄTTEGODA äpplen på vårt lilla miniträd. 7 stycken har vi kunnat smaska på, vilket är den största skörden någonsin från detta träd.
 
Supersmarriga kanelbullar som bakades av moi för någon vecka sedan! Jättegott! Säg någon som inte tycker om dessa läckerheter?! 
 
Jag har sagt det förr och säger det igen; jag älskar bonde-livet, där man får odla sin egen mat. 
 
På vägen hem från Norge rullade vi över Höga Kusten-bron. Fint!
 
Jag har en extremt modig syster. Hon fick en fallskärmshoppning i 30 års-present och här är hon i luften! :D
 
Jag har tus som har så goa syskonbarn! Ännu goare bli de med glass i hela ansiktet och fruktkola i högsta hugg! ^^
 
En norsk härlighet! Mummmmmms! ;P (men en liten illamående-varning om det bli för mycket)
 
STORFÅNGST!!
 
Fiskare ända ut i fingerspetsarna, som vi är - både han och jag - så blir man rätt mallig efter en härlig fångst!
 
 
Sen ska ju fisken också smakas. Ingen fisk är godare än den man fångat själv! Denna var så efterlängtad, så det var ännu godare! Makalös, om jag får säga det själv! ;P
 
En fin liten pålle har jag också turen att ha. Bullen min <3
 
Man kan ju inte alltid fånga sin egen mat...
 
Lite lek med en julhandduk kan ju också vara skoj ibland... xD Haha
 
 
 

Månadsskifte, igen!

Heej allihopa! Tycker ni lika som jag; att tiden bara flyger fram?! Jag fattar inte var den tar vägen. Det har redan blivit september. Jag som tyckte att vi nyss stod i studentmössorna och skrek!!
I helgen som nu (tyvärr) är slult har jag gjort en massa grejer. Jag har knappt haft en lugn stund.
I lördags var jag och mamma i Falun och hämtade min dator som har varit inlämnaad (för 2.a gången på det ynka år som jag har haft den... :/) Det är en MacBook Pro, så man förväntar sig ju att den ska fungera... I allal fall så var vi tvungna att ta oss ända till Falun, för det är den närmaste Apple-service-affären... Men vi hade en mysig dag där, trots regnet som föll. Vi klämde inte lite shopping och myste ett bra tag på ett av Faluns alla mysiga fik. :)
Igår var vi och tittade på tävling. Islandshästtävling. Ingen avv oss i familjen var med, men det är mysigt att bara åka och titta ibland. Dessutom säljer de hamburgare utomhus och det tycker jag är så mysigt med utomhusativiteter.
Igår kväll trixade jag och mamma ihop en hallonsylt. Vi har inte smakat ännu, men hållertummarna för att den blev bra. Är det någon som har något tips på vad man kan göra med bär (hallon, vinbär-både svarta och röda-, och blåbär, så taar jag gärna emot det! Vi har hela frysen full med bär!!)
Här är i alla fall resultatet av vår syltkokning ;)
 
Här rörde jag om som en galning så det inte skulle brännas fast eller koka över. xD
 
Det ser så härligt gott ut, och jag hoppas verkligen att vi inte blir besvikna! :) mummma!!
,