GOTT NYTT ÅR!! och grattis Alexander!!!

Jaa...., då har 2010 gått förbi då! :/ Jag får väl önska er ett riktigt gott 2011!! :D Håll era nyårslöften också (om ni har några ;P) Själv har jag inte kommit på något bra nyårslöfte. De jag kommer på är så svåra att hålla! :P Men jag kommer nog på något innan tolvslaget!
Vi ska fira hos grannarna med riktigt god mat och babbel! :D MYSIGT!!
Sist men inte minst ska jag passa på att säga GRATTIS på födelsedagen till Alexander!!! Hoppas du får en bra födelsedag!! :)
Kvällen firas hos Fribergs med massa mat :) Vi har gjort förrät; parmaskinka och melon :P Fribergs gör varmrätt och anna Persson gör efterrätt :D
Härlig bild från google.se :)

Ååååh, det funkar!!

Nu funkar designgrejset!!!! Nu blir det vinter för mig också!! :P:P
hihi, korkat inlägg :P

Dumma design!!!

Jag har försökt ändra designen flera gånger nu men det är ingen skillnad när jag går in och kollar!?!? Jag undrar vad det är för fel! Bilden med Kjalar som ligger i gräset och några andra bilder från Island och brun bakgrund har ju varit där hur länge som helst! Nu är det meningen att det ska var lite mer vintrigare bilder och svart bakgrund! Hur blir det när ni tittar in? Är det sommar eller är det vinter? :P

Annandag jul :)

Jaha.......julen är snart över. Det går hur snabbt som helst. Det roliga bara flyger iväg. :/
Igår åkte vi till pappsen för att fira jul här också. Men i morgon åker vi tillbaka till mammsen igen.
Jag har fått JÄTTEMYCKET fina presenter!!! Visar bilder i morgon eller övermorgon eftersom jag har typ hälften av presenterna här och hälften hos mamma ;P
Men jag kan avslöja att jag har fått en systemkamera och så kan jag lägga upp en bild från den idag :)
Juldagen 2010 hos pappa i Engelsfors! :P  Lilla gulliga Elias har fått paket! <3
Supersöta lillkillen har fått julklappar! :P Gullunge! <3

GOD JUL!!

Nu är det äntligen julafton!! Syrran är här med familjen, om en liten stund börjar Kalle Ankas jul - det får man ju bara inte missa! - och sedan är det julbord och julklappsöppning!! ÅÅÅH vad mysigt!!

Var det någon som var uppe tidigare än mig i morse (förutom min mamma)? Jag klev upp fem i 6 i morse! :P Inga problem alls!! I alla fall inte när man hade något roligt framför sig!! :P Vi skulle nämligen på julaftonsritt i stallet! :)
Då kan man kliva upp hur tidigt som helst! Till och med mitt i natten xD
Först var det julegröt och mys inne i huset och sedan var det en ridtur.
Jag känner mig så nöjd, för jag och Mistrello (hästen som jag red på) var så duktiga. Det var till och med en av våra vänner från stallet som frågade om jag inte skulle börja tävla med den hästen! :D (stolt) thihi ;)
Snacka om att jag känner mig duktig! :P

Nu ska jag skynda mig ner och byta om så att jag inte missar Kalle Anka! Men först vill jag önska EN RIKTIGT GOD JUL till er alla! :)
Såhär ser vår julgran ut i år. Och nu håller de på att lassa ännu mera julklappar under den!! :D

JULLOV!!!!

ÅÅÅÅÅHH!! ÄNTLIGEN har vi fått looov!! Det är så himlans skönt! Nu ska jag bara ta det lugnt och ha det riktigt mysigt! Vi hade en liten avslutning i skolan idag. Rätt så mysigt var det faktiskt. Några var modiga nog att uppträda litegrann och så skulle rektorn hälsa GOD JUL och lite sådant. Så var det massor med choklad, pepparkakor och glögg också som man fick ta av :P

Nu ska jag städa mitt rum så det är fint till jul! Man vill ju inte bo i en svinstia på julen! Då ska det vara fint och fräscht och mysigt! Sedan blir det nog lite annat kul, jag kanske gör klart mit teckningsprojekt eller varför inte titta lite på film? Man har ju inga läxor nu! :D
I morgon kommer storsyrran och hennes familj hit för att fira jul med oss!! Jag längtar JÄTTEMYCKET! Det ska bli hur mysigt som helst!
Julavslutningen 2010 NV 10 A Bessemerskolan
Här är några av mina söta fina class mates :P EN RIKTIGT GOD JUL PÅ ER!! <3

Midvinterkonsert

Nu är det ju 15 december. I måndags var det lucia. Vi fick fika och en lite slapp dag i skolan. På kvällen var det luciatåg i storkyrkan och då var jag med. Det var ganska kul faktiskt! Det var flera som höll på att svimma, men för mig var det inga problem! Jag hade kunnat stå där ett tag till! :P
Idag var det midvinterkonsert på stan. Ja fick sjunga solo! xD Det gick faktiskt bra! Bättre än jag trodde att det skulle!
Nu sitter jag här och tittar på Bonde söker fru. Det är ju synd om bonden Thomas! Alla lämnade ju honom! Stackarn! Men för de flesta andra verkar det gå bra! :)
Klockan 21.00 är det Maria Wern! Hur bra som helst! Det får man bara inte missa! Det är ju säsongsavslutning och allt! :P
Och man får ju inte glömma!!! Det är en endaste vecka kvar tills jag får jullov idag!! LÄÄÄÄÄNGTAR!!

JULBAKNING

Idag har vi bakat lussebullar och pepparkakor för hela slanten här hemma! Tippis har varit jätteduktig och vi har haft så hÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR kul!! :D
I morse åkte vi och hälsade på Kjalar en liten stund och tolkade med pulka mot bonden. Jag i pulka och Siri på ryggen. Det var hur kul som helst!!
När vi kom hem gick vi bort och hämtade Tifani och sedan bakade vi! Mmmmmmmm.....
Sen har vi åkt spark också!! Jag och Tifani!
"Spring Trine! SPRIIING Trine!" var det enda man hörde! ;P hihi
11/12 2010  Idag har vi bakat lussebullar och pepparkakor för hela slanten. Jag, Siri, mamma och Tifani!
Här är några av våra lussebullar! De blev JÄTTEGODA!!! (konstverket med både socker och russin har Tifani designat! ;P)


11/12 2010 Några av pepparkakorna vi bakade idag! :)
Våra smaskiga knapriga pepparkakor! Också jättegoda! :)

IDOL FINAL och NOBELFESTEN

Ja, idag gäller det för Jay och Minnah!! De tävlar i GLOBEN just nu!! Så slå på TV4 om ni vill se!! :)
Jag har inte riktigt bestämt mig för vem jag hejar på än så jag får väl säga:  MÅ DEN BÄSTE MAN/KVINNA VINNA!...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Man får ju inte glömma bort de vetenskapsmän som blir prisade idag också xD! Det är ju Nobelfesten idag, hihi! Det är också på TV nu för de som vill titta på det! ;) Fast det är på ettan då förståss, haha.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
I morgon blir det bageri här hemma. Vi ska baka lussebullar, pepparkakor, skorpor, piroger och jag vet inte allt! :P Men mysigt blir det, och så kommer ju "Lilltippis" också och det är alltid skoj! :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu ska jag tillbaka till Idol finalen, och sedan hoppas jag att det går någon bra film efteråt :P Fast mamma vill nog se Nobelfesten.... :/
10/12 2010 IDOL final mellan JAY och MINNAH10/12 2010 - NOBELFESTEN

8/12 --- 14 dagar kvar!!!

Idag är det precis två veckor kvar tills vi får jullov!! :P Hur skönt ska inte det bli!?! Jag längtar så himlans mycket!
På lördag ska jag, mamma och Siss baka lussebullar och pepparkakor med Lilltippis ;P Undra hur det kommer att gå, hihi :P
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Just det jag har ju glömt att berätta att jag har en ny frilla nu!! Haha, jag klippte mig i måndags. Det är inte så väldigt mycket skillnad i och för sig. Det ser likadant ut som förut bara det att det är lite kortare :P Men det var dags för en klippning för mitt hår! Sist jag klippte mig var 16 december 2009!!! :O Vilket var för ett år minus 10 dagar sedan!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nu ska jag väl ta upp matteböckerna och plugga lite tills i morn! Ser inte ut som att jag har nått annat val! I morgon blir det tidig mogon! Matteprovet börjar klockan 8.10 (!)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland, till julen, till julen de komma hand i hand...

DÅLIG VECKA!!!

Jaha, den här veckan är inte min vecka!!
Måndag (igår): Jag var så trött så jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Jag gick runt och gäspade hela dagen!
Tisdag (eller ja, idag): Matteplugg, kemiplugg, fysikplugg och mamma kommer hem sent så jag har ingen att få hjälp av med läxorna!!
Onsdag (i morgon): Vi ska välja inriktning till tvåan och individuella val också!! Fick veta igår att vi skulle välja i morgon, och då kommer vi tillbaks till att mamma kommer hem sent. Jag har ingen att diskutera valen med! Dessutom har jag ingen aning om vad jag ska välja!!! PANIIIK!! Och det värsta: VARFÖR HAR INTE VÅRA LÄRARE SAGT NÅGOT OM DET FÖRUT?!?!? "Det står på FCn" VAD ÄR DET FÖR SKIT!?!?!
Torsdag: MATTEPROV! Värst på hela veckan eftersom läraren var borta på alla lektioner förra veckan och plus att han var borta idag (tisdag). Jag fattar ingenting av vissa delar på matten och det gör inte de andra i klassen heller, så när man inte kan fråga läraren om hjälp så failar man provet bara för det, och inte är ju mamma här heller så att hon kan hjälpa mig! VAD SKA JAG TA MIG TILL??!?!?!
Fredag: Den enda dagen på hela veckan som inte är sämre än vanligt! Det som är drygt med fredagar är att vi slutar så sent! 16.00 får vi ta helg!
Men sen hörrni! Då kommer helgen och den är positiv även den här gången! På lördag ska vi passa "Lilltippis" och baka lusebullar och pepparkakor, och sen på söndag ska jag och M kanske åka till Valbo och julshoppa lite! :P Jag har inte köpt en enda julklapp än, men jag har några som jag har gjort själv ;P
Nu har jag fått ut mina aggressioner, haha, så nu mår jag MYCKET bättre. Synd om dem som för höra det!! ;P Men jag är inte helt nöjd än. Fortfarande irriterad över matteprovet!
Just nu har jag tagit en paus från allt pluggande och tittar på House istället. Då blir man på lite bättre humör ialafall! :)

STÄÄÄÄDNING + adventskonsert = ?

Idag har jag städat på mitt rum! Det behövdes, kan man säga, haha! Det blev riktigt fint faktiskt! Jag har inte städat så noga som jag gjorde idag sen jag rustade mitt rum. Så nu är det jul i mitt rum!! Eller, nja, inte så himla mycket, men en liten söt tomte (eller faktiskt två) har jag satt i fönstret! :)
Och så har jag varit på adventskonsert i Sandvikens Kyrka idag också! Riktigt mysigt faktiskt. Man fick äntligen julstämningen i sig :)
Jag är redo för JULEN!! :D

SNÖ SNÖ och ännu mera SNÖ

Ute faller snö, i spiltan Blacken står....lalala......
Jag undrar hur mycket det har tänkt att snöa ute. Jag och mamma kom knappt hem från stallet idag. Man såg ju ingenting!! Både Kjalar, mamma och jag blev till snömonster så fort vi gick utanför stalldörren!
Det är så skönt att det är helg nu. Man är så trött nuförtiden, och det är nu alla proven klumpar ihop sig också! Vi har massor med prov nu och plus att det är jul snart så då har man massa saker att göra utanför skolan också!!
Men nu ska jag sova! Godnatt!! :)

Syster med hjärnskakning! : /

Jaha, då sitter man här med en hjärnskakad syster och en lika stor läxhög som snöhögarna här utanför. Eller nja, inte riktigt lika stor kanske, men nästan :P
Min lilla stora-syster (:P) ramlade av våran lilla häst igår och fick hjärnskakning. Inte kul alls. Vi fick racea iväg till sjukhuset och jag fick vänta utanför med hästen i transporten. Han fattade ingenting! vad var det för ställe han hade kommit till?
*
Syrran ligger här på den andra soffan och sover. Ser ganska skönt ut, men jag skulle nog inte vilja byta plats med henne. Jag vill inte ha hjärnskakning! Men jag skulle gärna slippa undan de här läxorna! Men nu är det ju snart helg! Då är det adventskonsert som gäller för min del! MYSIGT MYSIGT!! Tänk att det snart är JUL!! Jag kan inte fatta det! :)

20 minus och massa läxor!

Idag var det 20 minusgrader ute! Helt sjukt kallt! Jag har har hört att den här vintern ska bli den kallaste på över 100 år! Jag undrar hur vi ska klara oss här uppe i norden! Jaja, det finns väl ingenting att göra åt saken. Det är bara att ta det som det kommer. Då har man ju i alla fall en anledning till att sitta inne i soffan under en filt med tända ljus och en sprakande brasa. MYSIGT!

Nu ska jag ta tag i fysikläxan och jobba lite på svenskauppsatsen och så ska jag försöka hinna med lite matte också. Hade så gärna satt mig och tittat på film, men det hinner man inte med när man går på gymnasiet, haha! Men om jag jobbar på bra i någon timme nu så kanske jag hinner med det också! Sen får man ju inte missa det "dramatiska" avsnittet av Bonde söker fru som sänds klockan 20.00TV4 ikväll. Och efter det är det ju Maria Wern! Hur bra som helst båda två!! Så jag har ett rätt så fullspäckat schema ikväll. Så det är bara att sätta igång på ruta 1! :)