Från koja till slott - eller tvärtom...?

God morgon! Idag är schemat helt späckat, och det ska bli så himla mysigt! Jag hoppas att vi har mer tur än vi hade igår iallafall! :P HAHAHAHAHA!!! Jag tror att jag dog lite igårkväll. Finns det något som heter skrattkramp, så hade jag det tusen gånger om igår! Jag och mamma skulle bygga ihop ett pepparkakshus, men det blev inte direkt så himla lyckat... Vi hade köpt en färdig sats, men alla delar var trasiga, så vi försökte "limma" ihop dem först med glasyr och sedan pynta och tillslut sätta ihop det. Ja, vad mer behöver jag säga? Jag lämnar allt till bilden. Det sägs ju att "en bild säger mer än tusen ord"...
Haha, finfint! ;P Tror att tomtenissarna glömte att skotta av taket.... ;P

Dan före dan före dopparedan

Hejsan hejsan! Som jag har saknat att skriva här. Jag har haft mycket att göra på sistone, så jag har inte orkat och hunnit. Men nu är det lov och då hoppas jag på att kunna vara lite mer intressant. :)
Igår hade jag en liten otursdag. Speciellt på kvällen. Nar jag skulle gå och lägga mig så började det typ brinna i mikron och i vetekudden som jag brukar värma varje kväll. Det luktade jätteilla!!! Det luktade verkligen giftigt. UASCH!! Då tog jag en sån här vattenflaska som ser  ut som en påse och hällde varmvatten i den istället. När jag väl kom upp på mitt rum så hade jag ner en tavla så att ramen gick sönder.... Inte kul! :(
Idag hoppas jag på att det ser lite bättre ut. Planen för dagen ser ut såhär:
- frukost
- stallet
- lite julklappsshopping (sånna som man glömt/inte fått tag på)
- städning
- städning
- städning
Ja, det var väl typ det...
.
Tänk att det är julafton i övermorgon! Idag är det ju dan före dan före dopparedan! Jag har sett några undangömda paket och jag blir så hilma nyfiken. Det bokstavligt talat KLIAR i fingrarna och jag kan knappt bärga mig. Det är nästan så att jag sliter av papperet på dem för att se. Jag är så spänd. Även de som inte är till mig! Jag vet att det i alla fall är en person som har något riktigt spännande till mig, men jag har inte klarat av att lista ut någon ledtråd!!!! Har ni koll på några julklappar? Till er eller till någon annan (förutom de som är från er själva då, förstås).
Jag hoppas att ni får en underbar lördag och för många börjar ju gästerna komma idag (eller kanske redan igår?)!
Vi hörs!!
Julkramar! :)
 
(skulle ha publicerats igår (22/12)

Andra advent

20 minusgrader, hur mycket snö som helst (minst en halvmeter), stor frukost och Gossip Girl. Det är så min andra advents-söndag startar upp. Vinter! med andra ord! :)
Det var ett tag sedan jag skrev nu, jag har faktiskt inte haft något speciellt att skriva om. Det enda jag har gjort är att jag har gått i skolan och sen pluggat. Men lite grejer har ändå hänt, så jag kan göra en liten kort uppdatering om veckan ;)
Måndag: Då var jag i skolan. En enda lektion som vanligt, och sedan var jag ledig. På kvällen var jag i kyrkan för att öva till Luciatåget som ska vara på torsdag (13:e).
Tisdag: Haha, vaknade upp och skulle gå på toa och tvätta av mig lite, men det gick inte så bra. Det fanns nästan inget vatten!! Haha! Bara en liten liten svag stråle. Det hade varit en jättestor vattenläcka nere på stan och flera parkeringsplatser var helt översvämmade! När jag kom ner hade mamma tappat upp massor med hinkar och kastruller med vatten, eftersom vi inte visste hur länge det skulle vara borta.Som tur är så var det inte borta så himla länge. Det kom till baka mitt på dagen någon gång. Men skolorna var stängda, så alla ar leldiga. Men jag hade vairt ledig ändå, för min lärare var sjukskriven. Jag spenderade min dag mestadels med pappa. Vi var ute och körde i snökaoset. Jag måste erkänna att jag faktiskt var lite rädd. Man såg inte ett skit och foolk körde som dårar!
Onsdag: Det var nog den enda "normala dagen på hela veckan". Den såg ut precis som ene vanlig onsdag. Skolan och plugg
Torsdag: Då hade jag och min projektarbetespartner vårt sista grundskolebesök. Alltså ingen riktig skola den dagen heller. Det känns jätteskönt att vi äntligen är klara med den delen! Nu är det bara sammanställning av enkäterna och skrivning av rapporten som är kvar.
Fredag: Ja, den här dagen var nog också ganska normal. Det var skola som vanligt.
Lördag: Igår, ja. Då var jag ute och körde med mamma i snön istället. Vi var och fixade några små julklappar och storhandlade. Och så pluggade jag lite också.
Söndag: Hur dagen ser ut idag vet jag inte riktigt. Vi får väl se. Det blir nog lite plugg och lite städning/fixning och sen hoppas jag att det blir något roligt inblandat också! ;)
Vi hörs väl!! Ha en UNDERBAR söndag!

Julkalendern

Tänk att det är första december idag!! Det är sjukt! Snart är det jul!!! SOOOM jag längtar! Jag verkligen älskar julen. Det är så mysigt. Alla ljus, mörker, filtar, sockor, musik, bakverk, doft och gemenskapen... Jag älskar det!
igår var jag på SACO-mässa med skolan. Det är massa olika universitet, högskolor och andra vidareutblidningar som har seminarier och informerar. Det var faktiskt ganska roligt och jag fick med mig hur mycket broschyrer som helst. TUNGT var bara förnamnet! Men det var nästa så att man trodde att man inte skulle komma hem ett tag. Snacka om snökaos. Det snöade hela tiden och busschauffören såg nästan ingenting vissa sträckor. Vi såg massor med blåljus och några bilar som hade kört av vägen. En låg helt upp och ner!
på kvällen hade jag lite myskväll med mina vänner, en massa snack och trevligheter :)
 
Idag när jag vaknade och gick ner upptäckte jag att det hade varit någon här inatt! TOMTEN hade varit på besök och lämnat en julkalender till mig och syrran. Sånna saker blir man aldrig för stor för! Jag skulle önska att den här kalendern som min mamma har gjort hänger uppe varje december hela livet ut, fylld med massa fint! ;P Första "strumpan" är inte öppnad än, jag har lovat att vänta tills mammam kommer hem från stallet. Men spänningen är stor! :) :) 
 
 
Det kom hur mycket snö som helst igår! Vi fick pulsa i knädjup snö innan vi hann skotta, haha ;P Men som tur var så var det ganska lätt snö, så det var inte jättetungt att skotta.
 
Mamma har köpt julstjärnor och pyntat med här hemma! :) Supermysigt! Senare idag ska jag ta och julstäda på mitt rum och julpynta där också. Vi har inte hunnit julpynta i huset alls än, så det blir mycket att göra i helgen! :) :)
 
Vi hörs!
/ Trine