BADABADABADA

Nui har jag iallafall äntligen badat. I lördags var det första doppet. Det var i Siljan hos grannarna i stugan. Efter det har jag badat två gånger till. Igår, och alldeles nyss idag. Det längsta badet var helt klart idag. Vi låg faktiskt i rätt länge, och vi skulle ha kunnat ligga i längre om det inte hade varit för att vi var tvungna att åka hem. Det var faktiskt ganska skönt i vattnet. Iallafall efter ett tag. Ibörjan var det kallt, men efter en stund blev det varmare.
Just nu tittar jag på NORSKA HOLLYWOODFRUAR, haha. Har inte sett det förut, men jag hoppas at det är bättre än SVENSKA HOLLYWOODFRUAR, eller iallafall att fruarna är smartare :P
Ha det bra!

TB


GLAD MIDSOMMAR!!!

Midsommaren 2010

Som vanligt kom det klassiska midsommarregnet idag igen. Men nu på kvällen har det varit jättefint här! Vi satt ute på altanen och åt årets godaste middag!! SÅ himlans gott!! Massa olika grejer kastade vi på grillen, och sen slängde vi på massa blommor på bordet. JÄTTEMYSIGT!! Snart blir det efterrätt! Vet inte riktigt vad som severas, men jag anar att det blir något riktigt smaskigt! :P
I morgon drar vi iväg till grannarna i Dalarna. Jag hoppas på ett dopp i Siljan. I såfall blir det årets första dopp här hemma i Sverige. Det börjar nästan bli lite pinsamt att inte ha badat än. I vanliga fall brukar jag bada redan i maj. Hoppas alla har haft en underbar dag! Kram.

TB

Onödigt

Nu har ännu en toppendag rullat förbi. Solen har bränt på hela dagen. Nu hoppas jag på att vi kan äta middag ute på altanen :)
Eftersom inget har hänt idag så har jag inget att skriva om, så ha det bra!

TB


Tisdag



Idag var jag hos tandläkaren. Bara en vanlig undersökning. Inga hål!! haha:). Snälla Majsan följde med mig och när jag var klar hos tandläkaren gick vi en runda på stan. Jag kom hem med påsar och hon utan, som vanligt...:/ Vi gjorde nyss midsommarkransar och spelade kubb. Solen har stekt på hela dagen och inte ett moln så långt ögat kan nå. Härligt härligt! Men årets första dopp har jag inte tagit än, om man räknar bort de varma källorna på Island. Men det börjar väl bli dags att bada nu! :P

TB

Slappdag....



Kom sladdande hem från pappsen i morse. Kvart över 7 klampade jag in genom dörren här hemma. Trött trött! Sommarlovsmorgon nu. Har inte sett det så vi får se om det är värt att titta på:P Har ändå inget annat att göra. Vi får se vad jag hittar på senare idag. Majsan åkte iväg till Stockholm i morse, så henne ser man nog inget av idag...:P Syster Siri åker nog till stallet så  det blir nog en slappdag för mig själv här hemma :) Eller försten....jag MÅSTE ju städa rummet. Det är grejer över hela golvet där inne. Undra hur det gick till.... :/ 


Sommar och sol.



Måndag idag då. Mamsen jobbar, syster i stallet och jag? Hmm.... jag hittar kanske på något med Majsan. Det visar sig väl. Solen skiner ju så man måste väl passa på att vara ute.
(Bilden är från Island. Vi traskade run mitt i hästhagen. Det fanns massor med föl i olika färger. Jättesöta!)

TB


GRATTIS DANIEL OCH VICTORIA!! <3<3

Idag var det bröllop! Jag har inget annat att säga än: Grattis och Lycka till!

TB


Borta bra men hemma bäst, eller?


I morse kom vi flygande hem från Island. Ett av världens finaste land. Det är så härligt, friskt men ändå helt freaky. Det är svårt att fatta hur det kan koka i marken på vissa ställen, och hur det kan vara brännheta bäckar fastän det är kallt ute. Klockan 4 klev vi upp i morse. Gissa om man var trött!? Men vi har haft det hur bra som helst. Vi hade lite otur med vädret bara. Men vad gör det.

Min favvohäst hos ELD-HESTAR på Island. Bleiken heter han. jag red också på en med konstigt namn, Bruno och Blida.
Vi red två gånger. Ett måste om man ska till islandshästarnas hemland! Vi red på ett ställe som heter ELD-HESTAR. Det ligger ungefär 40min från Reykjavik. Jättebra. Många som jobbade där pratade svenska. Nästan alla faktiskt. De har ett stort urval av turer både för sånna som inte kan rida och sånna som är duktiga. Det finns både halvdags-, heldags- och flerdagsturer. Hästen på bilden var min favorit av de hästar jag red på. Bleiken hette han.

Vi var också på WHALE WHATCHING. Hur coolt som helst. Vi såg ungefär 7 valar. Minky whales sa de att de hette (Har ingen aning vad det heter på svenska). Jag har ingen bild på valarna, för det var så svårt att få dem att fastna på bild, så jag stod uppställd med filmkameran istället. :P



Här måts två plattor. Det enda stället man kan se det över marken.
GOLDERN CIRCLE-turen måste man också passa på att åka på om man ändå är på Island. Där får man se där två plattor möts. Den Amerikanska plattan och den Skandinaviska plattan (inte säker på att den heter så). 


Gullfoss
får man också se på GOLDEN CIRCLE. Det är en riktigt stor fors med rejäla vattenfall. Badar man där så badar man för sista gången, om ni förstår vad jag menar.

EN levande geiser som hade utbrott ungefär var femte minut :)
Till sist får man se en livs levande geiser. Den hade utbrott ungefär var femte minut, då den sprutar upp kokhett vatten flera meter upp i luften. Då gäller det att inte stå med motvind i närheten. :P

TB


SKOLAVSLUTNING!





En 2 timmars lång avslutning hade vi i kyrkan idag. Men det var det helt klart värt!!! Det är hur skönt som helst att ha sommarlov, men jag har inte riktigt fattat det än. Men det är inte bara roligt. Min gamla klass splittras upp och sprids ut över hela landet (eller iallafall ut i olika hörn av den nya skolan). Vi var den bästa klassen på hela skolan, UTAN TVEKAN! Vi vann allt som gick att vinna och lärarna slogs om att få lära ut sina kunskaper till oss. Jag kommer att sakna er hur mycket som helst! Om ni läser detta vill jag bara säga: TACK för alla år och LYCKA TILL i livet! Bli något bra så att jag kan skryta om er när jag sitter där och ser er på TV eller i tidningen. Jag kommer ALDRIG att glömma er!

=`HA DET SÅ BRA 9A´=

TB


Sov gott...



          Det är ett hål i alla våra hjärtan sedan du försvann
          Det fina ljuset och den varma lågan som brann


          Du var som stödhjulen när man precis lärt sig cykla,

          Som badringen innan man lärt sig simma,

          Som kryckor när man brutit ett ben,

          och som bärgningsbilen när bilen inte vill mer.


          Du var pålen och klippan att vila sig mot.
          Den varma handen som alltid tog emot.
          Allt det är borta nu. Det försvann med dig.


          Vi glömmer dig aldrig! 

          =`Rest in peace´=

          TB