Studiedag

Jag har sån tur att jag får vara ledig idag med! :) Sköönt! Just nu sitter jag och tittar på TV, men snart måste jag ta och plugga lite. Jag har ju som sagt två prov på fredag  och det är redan tisdag! Man blir lite lost när man har lov och är ledig. Det är lite svårt att hålla koll på dagarna :P
Om jag får tid över idag så blir det nog en lite trip till stan :)
En bukett med vitsippor på påsklovet 2011 (v.16)
Härliga vitsippor

Konstutställning

Idag har jag varit på konstutställing med mamma och grannarna. Det är helt otroligt vad mycket tavlor kostar. Visa av dem ser ju ut som att man har tappat färgburken på den. Ändå tar de 5000 kronor för dem!! Men som tur var så var det inte bara tavlor som ställdes ut. Det var massor av olika grejer. T.ex. skulpturer i keramik, mosaiktavlor, serviser, textilsake osv.
.
När vi kom hem därifrån bjöd vi över grannarna på fika ute i trädgården. Vi bjöd på morotskaka som jag bakade igår. Tyvärr så glömde jag att fota den innan den serverades, klantig som man är. Men jag kan trösta med att säga att den var JÄTTEGOD (om det hjälper ;P)
Senare gjorde jag kycklingsallad till middag. Den blev supergod den med! :)
.
I morgon är ju påsklovet slut för de flesta, men jag får vara ledig då också. Jag har studiedag :). Men jag har lite skolarbete som jag måste ta itu med, så helt ledig blir jag ju inte. Jag har TVÅ prov på fredag så det är bara att börja jobba igen.
.
Jag har blivit SOLBRÄND idag också! :D Både armarna, benen, bröstet och litegrann i ansiktet. Härligt!
Idag (25 april) gjorde jag denna till middag. Supergod kycklingsallad! :)
Här är kycklingsalladen. Den var mycket godare än den ser ut på bilden, kan jag lova! :P

Påskdagen

Hoppas ni har haft det bra i påsk. Det är väl lite sent att säga GLAD PÅSK nu när den nästan är över. Jag har inte suttit vid datorn en sekund sedan i tisdags. Jag har haft annat att göra. Jag har i alla fall haft det hur bra som helst! Jag har bland annat stickat färdigt en grej. Jag kan tyvärr inte avslöja vad det är men ni ska få se en liten bild av mitt mästerverk. :P
Igår kom påskharen hit på besök och lämnade några påskägg. Som vanligt hann vi inte se honom. Han är alldeles för listig den där haren... :)
Idag har jag bakat morotskaka som vi ska bjuda grannarna på imorn. Jag har aldrig bakat det förut, det brukar vara mamma som bakar den, så jag hoppas verkligen att den blir god! Jag trixade till det extra med ett hemmagjort strössel, men jag har ingen aning om det blev bra.
En liten sneak peek


Detta är vad jag har hållt på med på kvällarna :)


Tisdag

Idag tog jag bussen in till Gävle för att få en härlig massage. Det var jätteskönt! Efter det åkte jag och mamma till en gubbe som ska göra specialsulor till mina skor så att knäna är raka när jag går...
Vi har varit borta hela dagen, men nu är vi hemma och sitter och myser i sofforna :) Snart ska jag väl krypa ner i sängen och läsa lite. Jag började på uppöljaren till engelskaboken jag har läst. Det är faktiskt en bra serie. Jag såg igår att det finns en trejde bok i serien också, så den ska jag fixa hem när den här är utläst :P

Grillad kyckling

I eftermiddag ska jag åka och titta på syrran som ska tävla. Men innan det ska jag bara vara hemma och kanske städa lite. Det är ju påsk, och då ska det vara fint :P Mitt rum behöver en liten uppfräschning. Det är inte så stökigt, men jag skulle behöva dammsuga och lite sådant.
Här är bilderna på grillningen från igår som jag lovade att lägga upp. Vi använde vår minigrill, eller picknickgrill eller vad det var den hette. Eftersom vi inte är så många så kändes det lite onödigt att starta upp den stora grillen. Dessutom får ju maten utmärkt plats på minigrillen :P Till detta hade vi hemgjorda potatisklyftor, sallad och tzatziki. :) Hoppas på grillning idag med! :)
Kycklingen och grönsaksspetten :)
Kyckling och grönsaksspett
Igår (18 april 2011) grillade vi kyckling på vår nya minigrill. Mamma hade gjort marinaden och till detta gjorde jag potatisklyftor och sallad och Siri gjorde tzatziki. JÄTTEGOTT!! :D
Kycklingen på vår lilla minigrill

Hej, hejdå :P

Kikar bara snabbt in och säger hej! Jag ska skriva klart min bokrecension nu innan jag går och lägger mig. Sen ska jag faktiskt börja läsa uppföljaren ikväll också :) Men det är bara frivilligt! Grillningen lyckades vi med idag också! Bild kan ni få se i morgon. Jag hinner inte lägga över dem nu. Men jag lovar att ni ska få se vår underbara grillade kyckling! ;P
Jaja, nog om det. Hörs i morn, hejdå!

Sommar?

Gud vilken härlig dag det har varit idag!! Varmt och skönt! Vi stekte våfflor på altanen och satt ute och åt. Efteråt satt jag kvar i solen i bara linne och nästan svettades. I och för sig hade jag ganska tjocka byxor på mig. Jag har hjälpt mamma och kratta idag också så nu är det fint på våran gräsmatta, och så har jag varit duktig och läst ut engelskaboken och skrivit en recension. Den är inte riktigt klar, men snart:)
Nu sitter jag på altanen igen. Det är 26 grader här!!!! Jag kan knappt tro det! Om en liten stund väntar grillning igen. Idag blir det kyckling. Jag ska snart gå in och fixa i ordning det. Jag måste bara sitta och njuta ett tag till :P
Idag (17 april 2011), klockan 17.00 (ungefär) är det otroliga 26 grader på altanen!! Jag kan knappt fatta det!!! Men så är det!! :D
Den här bilden tog jag alldeles nyss! Härligt! :)

Grillat! :)

Idag har jag varit och åkt runt lite med mamma. Vi var på stan, i Valbo och lite sådant :) Vi köpte inget speciellt spännande. Vi hade mest en mysig dag tillsammans. Det har ju varit så himla varmt och skönt idag också.
När vi kom hem grillade vi lax! MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM vad gott det var!!!! Jag verkligen ÄLSKAR grillad lax! Jag har provat att göra hemmagjord glass idag också! Vi ska snart provsmaka den. Jag har aldrig gjort glass förut så det blir spännande, men jag hoppas att den blir god! :)
Nu sitter vi och tittar på Körslaget här hemma.
Idag (16/4-2011) köpte jag och mamma en ny lite minigrill på Coop i Valbo :) Det hette typ picknickgrill eller något. Detta blev vår mat idag!!! HUR GOTT SOM HEEEELST!! :D:D
Grillad lax, potatishalvor och grönsaksspett :)

Påsklov!

Ja, då har man äntligen klarat av den här dagen. Nationella, i spanska, sen tre och en halv timme(!) på sjukhuset och sen ridningen såklart :) Nu har jag ätit hemlagad pizza, tittat på Talang 2011 och nu tittar vi på Hämnden :)
Det bästa av allt med den här dagen är att vi fick PÅSKLOV!!! :D Det är så sjukt skönt!
I morgon ska jag och mamsen ta en sväng till Valbo och kanske Gävle. Det blir nog kul :) Men nu ska jag ge all min uppmärksamhet till filmen och sedan till engelskaboken. Jag har ungefär 100 sidor kvar och recension och allt ska vara klart på söndag...skynda, skynda, skynda!
Söta små färgglada påskkycklingar ;)

Blåsippan ute i backarna står...

Jag kom nyss in från en liten fotorunda utanför huset. Det har ju börjat komma sånna söta små blommor ute nu :)
Jag hittade både blåsippor, krokusar, tussilago, snödroppar och några andra konstiga blommor. Till och med en VITSIPPA! Men bara en. 
Nu sitter vi och tittar på en av filmerna vi hyrde i lördags. Sen blir det sova sova, för i morgon blir en ganska lång, men skön dag. Vi får ju PÅSKLOV!! :) Dock ska jag till doktorn, och det är inte så kul. Jag är lite nervös för vad hon ska säga... :P Men sen har jag ju ridningen och det räddar dagen :)
Dessa finns bakom vårat hus! 14 april 2011 :)
Några fina små blåsippor :)

Torsdag

Torsdag idag, och som vanligt slutar jag tidigt. Jag får en ganska så lugn dag. Fysikprovet vi skulle ha i morgon blir uppskjutet till efter lovet(!). Lite drygt, men också skönt att vi får ta det lite lugnt nu innan lovet :)
Det är riktigt varmt och skönt ute, och när jag svängde inom ICA för att köpa mjölk åt mamma stod det på löpsedeln att det skulle bli "chockvarmt i påsk"!! Härligt härligt!! :D
.
Nu sitter jag och tittar på Ellen DeGeneres Show, jag älskar det programmet! :) När det är slut ska jag ta och fixa med den andra bloggen. Jag har fixat en egen blogg för mina smycken (den är inte klar än), jag har ganska många, så jag tänkte jag kunde sälja några. Gå gärna in HÄR och titta sen när det kommit upp lite grejer. Ni kanske kan hitta något smycke som ni vill köpa! :)

Bra och dåligt, dåligt och bra

Idag har jag inte haft en bra dag. Jag mådde dåligt i morse så jag stannade hemma från skolan. Jag gick bara till engelskan för att vi skulle ha betygsprat, och sen gick jag hem igen. Nu mår jag mycket bättre, så jag hoppas det går över. Maja var här nyss så vi spelade lite piano och sjöng. Det var så länge sedan jag var med henne. Jag har så mycket läxor och om jag inte har läxor så har hon det :( Saknar de gamla tiderna när vi nästan satt ihop! ♥♥
.
Igår däremot var det en jättebra dag! Det var soligt och varmt ute ända tills solen gick ner :) Jag och mamma fikade ute på altanen. Vi satt i vanliga tröjor och frös inte. 19 grader var det :D Dock blir det extra varmt just i det hörnet vi satt i, men skönt var det i alla fall.
Jag knäppte kort på några krokusar som står intill våran altan. Dessutom var det en humla på besök också.
Dessa stod ute i den närmaste lådan vid altanen 12 april :)
Krokusarna, både vita och lila :)

Dessa var i samma låda som de lila 12 april 2011


Torskcurry

I torsdags testade jag och mamma ett recept som stod på baksidan av ett torskfilépaket! Det blev hur gott som helst så jag tänkte dela med mig av det! Men var försiktig med currypastan! Det blir jättestarkt. Det räcker kanske med 1 1/2 tsk om man inte är van att äta stark mat :) Det smakar supergott och tar bara 20 minuter!

I torsdags (7/4-2011) provade vi denna fiskrätt som stod på baksidan av ett torskfilépaket. Jättegott, men lite starkt! :)

Detta behöver du till 4 portioner:
1 pkt torskfilé
1 msk olivolja
1 morot, tunnt skivad
1 (röd) paprika, skuren i bitar
1/2 gul lök, hackad
1 äpple, skuret i bitar
2 msk röd currypasta (se upp så det inte blir för mycket. 1 1/2 msk kanske räcker)
1 burk (400 g) kokosmjölk light (funkar lika bra med vanlig)
2 msk citronsaft
1/2 tsk salt
4 portioner kokt ris (ex. jasminris)
Tina fisken lätt och skär i bitar. Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt currypasta, kokosmjölk och citron, låt sjuda 5 min. Lägg i fisken, rör om och låt koka upp. Sjud 2 minuter. Smaka av med salt och servera med nykokt ris.

Söndag

Idag har jag haft en rätt så lugn dag. Jag har städat och pysslat med lite grejer inomhus. Det var jättefint väder mitt på dagen så jag och mamma fikade ute på altanen, men sen blev det lite kallt och nu på kvällen började det regna :(. Lite plugg har jag tryckt in också, men inte så ansträngande. Jag har läst engelskaboken :P Den är hur bra som helst, men det är lite stressande för på söndag ska den vara utläst, recenssionen ska vara skriven och jag har ungefär hälften kvar, vilket betyder ungefär 170 sidor!! Sen ska vi ju ha fysikprov på fredag också som man också måste plugga till :/
.
Nu väntar sista avsnittet av Stockholm - Båstad och sen nybäddad säng och engelskabok :)
.
Igår såg vi svanar!!! De flög ovanför vårt hustak. Jättemånga! Och blåsipporna har kommit fram!!! Och mamma plockade årets första tussilagobukett idag!!! Kan inte säga något annat än att våren ÄNTLIGEN är här!! :D :D
Haha, åh, det är så härligt! :)
Här är min engelskabok. L.A. Candy av Lauren Conrad. Tvåan heter
Sweet Little Lies och ska läsas när jag läst ut denna! :)

Lördag

Okej, jag vet att det är söndag, men jag har gjort en hel del skoj i helgen så jag tänkte göra några inlägg nu som jag borde ha gjort innan :P
I fredags hände inte mycket. Jag hoppade över ridningen för att jag mådde dåligt och satt hemma istället. :/
I går var jag och Majsan i Gävle på shoppingtur! Vi hade jättekul! Jag kom hem med massor av nya grejer och så lunchade vi såklart på ett café. :)
När vi kom hem hade jag och mamma GRILLPREMMIÄÄÄÄR!!!!! ÅÅååhh, det var såå gott! Jag har längtat sedan sist vi grillade, vilket var förra sommaren, eller kanske hösten.
Köpte nagellack när jag och Maja var på shoppingtur till Gävle 9 april 2011 :)  3 för 50 kr på kicks, så jag tog 6 för 100! :P
Här är mina nya härliga nagellack. 6 st för 100 spänn fick man! Bra köp tycker jag! :P

9 april 2011 hade vi årets grillpremiär. Det blev inte helt som vi tänkt oss. Vi skulle använda en engångsgrill som låg och skräpade i garaget, men det var dålig sprutt i den, så stekpannan fick hjälpa till litegrann. Men grillsmak blev det i alla fall och det var det viktigaste!! :)
Här grillas våra kötbitar för fullt :)

Grillmaten klar!! :D
Kött och grönsakspett med squash och rödlök. Till detta hade vi hemmagjorda potatisklyftor
och tzatziki :)





Sovmorgon

Idag har jag sovmorgon till 12.40 :) Lite skönt! Sen har vi bara två lektioner och sen slutar vi. Engelska och idrott (eller massage ska man nog kalla det idag ;P).
Jag ska iallafall ta cykeln till skolan för första gången idag!! Jag tänkte börja cykla förra veckan men det har varit så kallt på mornarna. Men nu när jag börjar så sent så blir det nog bra! :)
Jag har haft en skön början på veckan kan man säga! Igår slutade vi 11.00 och idag börjar vi 12.40. Dock slutar vi 16.30....(kanske inte SÅ kul)
Nu ska jag ta och plugga lite innan jag hoppar på cykeln och ger mig iväg till skolan.
Min söta lilla groda :P

STOCKHOLM - BÅSTAD

Varje inlägg börjar på samma vis nu för tiden känns det som. Jag skriver så sällan så snart tröttnar ni väl på mig. Jag har inte haft tid helt enkelt. Nu har ju 1 APRIL gått förbi och allt. Blev ni lurade av någon? Själv klarade jag mig faktiskt, men det var en del som försökte sig på att lura mig. Men jag var för smart, haha. Det värsta är ju att tidningarna brukar luras, så man vet inte vad man ska tro på och inte tro på när man läser den just den dagen.
.
I helgen har jag tagit det mest lugnt. Jag har faktiskt struntat i en del läxor som jag bara inte har orkat att göra, men jag hinner nog göra dem innan det är försent. I går var jag och mamma på stan och shoppade lite och fikade. Det är riktigt mysigt tycker jag. Idag har jag mest varit inne, det har regnat och varit trist hela dagen. Men det är ju bra på ett sätt, för så försvinner ju snön snabbare! :)
De lovade att det skulle bli upp emot 10 plusgrader i helgen, och det höll de. Men det där med solsken var de dåliga på.... :/
Nu väntar STOCKHOLM - BÅSTAD. Helt sjukt program. Sen blir det nog lite läsning och sedan sängen :)
Stockholm - Båstad, haha ;P