Brasa

Ja, det är 27 juni och jag sitter i soffan med filt, dricker te och eldar i kaminen. Ingen aning om hur många grader det är ute, men kaaaalt är det! Soffmys och film passar perfekt idag!
 
Fire i da kamin! :)

BILDBOMB

Fredag 27 juni idag då. Det är helt sjukt. Jag fattar verkligen inte var tiden tar vägen. Det var ju nyss 28 juni. Den dagen då den hittils bästa våren i mitt liv tog slut och jag var tvungen att säga hejdå till några av världens mest underbara människor! Jag saknar hela skolan och allt däri. Jag tänkte visa lite bilder från min vår och låta er titta på dem istället för att läsa en massa.
 
Den allra första grejer jag gjorde med lera på skolan. Även det första jag drejade. Är rätt nöjd! Jag kommer att visa det slutliga resultatet när jag visar alla grejer jag gjort på skolan, men en del är fortfarande nerpackat. Men jag ska ta tag i det snart!
 
Såhär bodde jag i mina 5 månader på skolan :)
 
 
 
Min allra första väv någonsin! Det blev till två kuddar när det var klart :)
 
Min allra första akrylmålning på stafli någonsin! Expressionells självporträtt :)
 
Jag och mina fina vänner och klasskompisar åkte till Gävle på klädmässa och passade på att äta middag i Vilda Västern med alla cowboys.
 
Jag lekte frisör och klippte lugg på världens bästa Piteå-bo 
 
Vi hade Melodifestivalmys och sleepover hos bästa Lovisa 
 
Agnes-färger och Agnes-mönster på Agnes fina väv som sedan blev till en riktigt supersnygg ryggsäck.
 
Jag fick till och med vara med och titta när en nybörjartatuerare gjorde denna
 
Och så var vi på konstutställning, hela klassen.
 
Jag och Lovisa var på roadtrip och orienteringstävling när vi åkte bakom denna cooling.
 
Jag kom riktigt nära en ståtlig svan!
 
Konsert med The Real Group. Riktigt häftigt!
 
Helt svart av bly när jag sitter och ritar.
 
Trodde inte jag skulle tycka om denna "Ostkroksbakelse" eftersom jag inte gillar varken ost eller ostkrokar, men hemma hos Lovisa är allting gott! Detta var riktigt gott, faktiskt! :D
 
Och så passerade jag ju världens största Dalahäst ett antal gånger under våren! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Nattuggla

Jag har blivit en riktig nattuggla på sista tiden. Men jag får så himlans bra idéer på kvällen och då bara måste jag göra något. Men ibland är det bara skönt att sitta upp och ta det lugnt och kanske prata/skriva med goa människor eller titta på film. Film är ju klart bäst sent på kvällen! :) 
Min dag har inte direkt varit så händelserik, men det har varit mysigt ändå. Det är ju trots allt sommarlov. 
Jag fick önskemål om att svara på en sån här frågelista som så många brukar svara på så jag tänkte att det kunde passa just nu :) Så nu kör vi!

Vilken var den senaste filmen du såg? Något med jordens undergång, tror den hette något med Exploding Sun.

Har du bra självförtroende? Det kan jag nog inte påstå, men det är nog inte det värsta tänkbara.

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? Simma i havet på ett varmt ställe.

Nämn tre saker på din att-göra-lista? Städa rummet, skriva packlista, söka bostad

Skriv namnet på någon du ser upp till: Morfar

Någon du har kysst? Mollgan

Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja

Den du senast sov över hos? LOVISA  (om man bortser från mamma, pappa och "deras respektive")

Vem skrev du senast med på Facebook? Mamma, tror jag det var

Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Absolut! Det är inte många som har en "fontänhäst"! Haha

Hur uppvaktar man dig? ?

Har du rykten efter dig? Har jag säkert...

Din absolut sämsta egenskap? Kan inte välja! Det finns så många!

Din bästa egenskap? Är inte arg så ofta.

En låt du är beroende av? Många!

Vad stod det i ditt senaste sms? "Du med, vi hörs!"

Vem skulle du ta med dig till en öde ö? En båtbyggare och hans/hennes verktyg, så vi kunde komma till fastlandet snart igen!

Kan man vara vän med sitt ex? Självklart! Varför skulle man inte kunna?

Har du kysst en kompis?

Hur ofta dricker du alkohol? Inte ofta

Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? Inget jag själv skulle göra.

Vad hatar du? Lögner, bearnaisesås

Hade du kunnat ha distansförhållande? Njae...

Vad handlade din senaste dröm om? Don't remember

Hur lång är du? Ca 173 cm

Vilken är den bästa svenska filmen? Svårt, men den senaste svenska film jag såg var "Jag Saknar Dig". Den är helt klart en kandidat till den bästa.

De bästa svenska skådespelarna? 
Oj, jag vet inte, men Skarsgårdfamiljen har väl kanske haft mest framgång. Sen är/var ju Mikael Persbrandt en härlig en.

Ditt humör för tillfället? Ganska tomt på humörsfronten faktiskt.

En vacker person? Oj, det finns MÅNGA!

Har du instagram? Japp

Vem kramade du senast? Min bästa vän på andra sidan häcken :)

Vem träffade du senast? Mamma?

När slog du dig senast? I förmiddags faktiskt. Då slog jag benet i hörnet på soffbordet. Aj!

Någon du vill träffa? Många!! Mina folkisvänner, Barack Obama osv. haha

När grät du senast? Varför? Igår när jag tittade på film.

Sminkar du dig varje dag? Nope

Vem är du mest lik, mamma eller pappa? Vet inte, får alltid höra olika. 

Är du helsvensk? Nope, på den med

En artist du gillar? Blake Shelton?

Vad är det bästa som hänt dig? Hmm..

Vad vill du bli när du blir äldre? Vuxen, mamma, utbildad, mormor/farmor...


Flytta hemifrån?

För inte alls längesedan kunde jag aldrig i världen se mig själv flytta hemifrån. Det var så skrämmande att veta att jag en dag faktiskt skulle vara tvungen att stå på egna ben. Bara tanken på det fick tårarna att rinna. Men nu har jag fått prova på i ett halvår att bo för mig själv, utan familjen, och det har varit hur bra som helst! Jag upptäckte faktiskt att det inte var så skrämmande alls! Eftersom jag bodde på en skola med massa andra fina människor så behövde jag aldrig vara ensam om jag inte ville. Det fanns alltid någon att prata med eller umgås med. Men jag tyckte faktiskt att det var ganska skönt att vara ensam ibland också. Nu känner jag att jag kanske är redo för att ta steget att flytta hemifrån på riktigt! Även om det skulle vara 143 mil från mamma, och ännu längre från pappa. Självklart skulle det vara riktigt läskigt och jag skulle nog ha väldans massa fjärilar i magen i början. En och annan tårflod skulle nog också rinna nerför kinderna och jag skulle nog vilja knäppa med fingrarna och vara hemma snabbt som blixten. Men det som kommer vara värst är att lämna allt som jag har här. Jag vet att jag inte kan komma tillbaka till det som finns nu; hemma-huset, grannar, vänner osv. Huset kommer förmodligen säljas, vännerna åker iväg på sina egna äventyr och grannarna är ju inte de samma om någon annan bor i vårt hus. Men min bästa vän som bor i grannhuset kommer ju alltid finnas kvar och ha en speciell plats i mitt hjärta oavsett hur långt ifrån varandra vi bor!  
 
Nu är det ju inte direkt bestämt hur långt jag kommer att flytta, men ATT jag kommer att flytta är ett faktum. Jag vet inte när och jag vet inte vart, men jag vet att det kommer bli ett herrans äventyr och jag vet att det kan vara läge att ha på sig flytväst den dagen jag åker - tårarna kommer spruta!!
Hoppas ni alla följer med mig den dagen jag flyttar!  
 

 
 
 

flyttbild1.gif Flytta-utomlands.png

Hade jag kunnat så hade jag tagit med mig huset när jag flyttar...


Ett halvår till julafton och jag har julgardinerna uppe

Det är sant! Igår var det exakt 6 månader kvar till julafton (eller 6 månader sedan förra julen för dem som hellre vill se det så)! Härligt! Jag gillar julen! Det där med gardinerna är faktiskt också sant! Jag har haft julgardinerna uppe på mitt rum här hemma hos mamma ända sen i julas! Haha! Jag tog med mig mina andra gardiner till folkisskolan när jag bodde där, så julgardinerna fick hänga kvar. I och för sig så har jag sommargardiner som ska upp här, men det har inte hänt än :P
Idag är också en speciell dag! De har sagt typ hundra gånger på radion att det var idag för fem år sedan som Michael Jackson "gick ur världen"(=dog). Och så har jag sökt bostad i en av städerna som jag ev. kommer att flytta till om inte så länge... Avslöjar inte mer idag eftersom det är så luddigt än, men ni kommer att få veta mer så småning om! :)
I övrigt så har min dag varit helt underbar. Jag har umgåtts nästan hela dagen med världens bästa M! Jag har saknat dig så mycket när jag inte bott hemma och det är så skönt att ha dig på andra sidan häcken igen! 
 

Gråta, skratta, sura och LE!

Tjabba, tjena, hallå! I dag tittade jag på film mitt på dagen. haha Det var Remember Me som gick på svt1. Den filmen är så underbart fin. Om ni inte har sett den så GÖR DET! Min poäng är att fjollig som jag är så gråter jag ju såklart till sånna filmer, och det går minsann inte över på en gång. Speciellt inte när jag inte haft så mycket att göra idag. Men nu är jag inte ledsen över det längre, haha!
.
Igår var det världens åskväder här. Jag tycker om att titta på det och jag tycker att detta naturfenomen är ganska häftigt, men inte när det är precis där jag är. När jag var liten var jag livrädd! En gång när det var jätteoväder (ialla fall enligt lilla mig) var jag så rädd att jag tvingade hela famljen och de bästa gosedjuren att gå ut och sätta sig i bilen, för det var ett säkert ställe, hade jag hört. Då var jag nöjd, men fortfarande lika livrädd. Där satt vi tills det hade slutat regna. Jag slapp inte ut någon innan det var slut! haha xD Men vi överlevde, hela bunten! Till och med gosedjuren!
.
Jag lovade ju förresten att visa de saker jag har lyckats få till under min termin på folkis :P
Har ingen aning om vad man ska säga att detta är, men jag hr i alla fall försökt måla kurbits på några träplattor som ska sitta på sidorna om ytterdörren hos pappa :) 
 
 
Den här lilla saken är ingenting jag har gjort på kursen. Hon fick vara med bara för att jag saknar henne nu när jag inte är hundvakt mer. ♥ 
 
 

What happens next?

Jaha ja, sportlov var det sist jag hörde av mig... Ganska längesen nu...
Jag har ju som sagt gått på folkis den här terminen! Det har varit helt underbart! Jag älskar det stället och jag skulle kunna flytta dit permanent! Haha! Gå alla kurser som finns och sedan jobba där... Det skulle ju vara nåt det... :P Åh, vad jag kommer att sakna alla mina fina vänner där borta. Men förhopningsvis träffas vi igen! 
Nu har jag i alla fall fått sommarlov. Vad som händer i sommar kan jag inte avslöja riktigt... Ni får helt enkelt vänta och se och hänga med här! Jag har i alla fall tänkt att jag ska lägga upp bilder på alla de grejer jag har gjort under min termin på hanverkskursen! 
Men idag får det bli en bild från när jag var på camping kring 17e maj i Norge :)
Hörs snart!
Moln i solnedgången... :)