Min födelsedag

Igår fyllde jag äntligen 16 år! Tjohooo!! :D
Jag vill bara säga TACK SÅ MYCKET för alla presenter jag fick av alla underbara människor! Många sa att det är svårt att hitta presenter till tonåringar, men jag tycker att ni har lyckats jättebra! Igår blev det lite firande med tårta, men eftersom vi var i stallet nästan hela kvällen så hade vi en god "födelsedagsmiddag" idag istället!
Idag har jag varit på stan och ätit lunch med pappsen och GB. Gottigott! :P
Den här tårtan fick jag av mamma på min 16e födelsedag år 2010. Den var jättegod! TUSEN TACK MAMMA!
Den har söta tårtan kom mamma hem med till mig! Jättegod och fin! :D



GRATTIS!!!

Grattis i efterskott till storsyrran som egentligen fyllde år igår, men då var det nåt fel på den här internettuppkopplingen precis som det var morse. Ibland vill inte datorn koppla upp sig. Men det löser sig nog. Iallafall: Grattis i efterskott till dig Carro! =D

JA, MÅ HON LEVA UTI HUNDRADE ÅR!!!

Grattis världens bästa Maja på födelsedagen!!!
Idag fyller mina grannar år. Både Maja och hennes pappa. Oktober är en riktig födelsedagsmånad. Två av mina grannar, min syster, min farfar, tre barndomsvänner, en "nutida" vän och så jag då, hihi. Hur många som helst, och de flesta fyller mellan den 20 och den 29. Det är bara en av dem som fyller några dagar tidigare.

Nu har jag har nyss kommit hem från Maja. Vi har varit där och ätit tårta. Riktigt god hemmalgjord tårta! Nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon ska vi till Billudden hela dagen med skolan för att titta på rullstensåsar och dödisgropar. Väldigt spännande...... :/ Men vem vet, det kanske blir jättekul. Man kan ju alltid hoppas.

Imorgon blir det ännu ett grattis-inlägg, för då fyller syrran år! :D:D Men hejdå tills dess!




FREDAG!

Idag har det varit en ganska skön fredag faktiskt. Vi hade ingen datakunskap och ingen svenska, plus att vi hade prov på spanskalektionen! Vi skulle egentligen ha svenska mellan halv 14.35 och 16.20 så egentligen skulle jag ha slutat typ nu. Nu ska jag och mamma snart gasa iväg till stallet och sladda in på en köttaffär i Valbo, när vi ändå har vägarna förbi. Den här helgen ska jag BARA ta det lugnt! Eller förresten, det går nog inte, för jag har MASSOR med läxor som måste göras, så det blir nog inte mycket vila den här helgen heller. Men nu ska jag hoppa i ridkläderna och inte sitta här och klaga. Förresten. Jag lovade ju att jag skulle berätta resultatet på matteprovet vi hade för några veckor sen. Jag fick VG. Inte helt nöjd, men det borde jag kanske vara! Okej, men hejdå!
Åhh! Jag hittade nyss den här SUPERSÖTA bilden! Den var bara sååå söt
så jag var tvungen att dela med mig av den!! <3<3

Kjalar, jag och Malin

I onsdags var ju jag och Malin hos Kjalar eftersom vi var lediga från skolan. Vi knäppte lite kort med Malins kamera. Igår tog hon med sig minneskortet så jag tänkte att ni kunde få se några av bilderna :)

Här är pollen och en lite gnutta jag :P

Mitt uppe i en tölt :)
Lillplutten <3
två (små) rumpor (xD)
Här är proffs-Malin på skrutten
Kjalar
Och Kjalar igen :)


Superdupergod kladdkaka!!!

Här är receptet på en jättegod kladdkaka! Mina har i alla fall alltid blivit goda! Jag brukar inte följa recepten till punkt och pricka när jag bakar, men det brukar bli bra ändå. Den senaste tiden har jag bakat efter ett annat recept än det här (när jag väl bakar kladdkaka, vilket inte händer så jätteofta), för att jag hade tappat bort detta, men nu har jag hittat det! Det andra receptet har inte riktigt samma mängd kakao. Den har lite mindre och det gillar jag för jag gillar inte när smaken är så himlans stark, men det får man ju bestämma själv. Det som är så bra med denna underbara kaka är att den blir så SJUKT god och det tar bara 20 MINUTER!! =D
Här är i alla fall receptet. Ni bara MÅSTE prova! Hoppas ni lyckas bra!!
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

5. Servera kladdkakan med grädde eller glass.

 

Kladdkaka


Kjalar+Malin=sant :P

:)Idag var mina klass lediga från skolan (SKÖÖNT) Vi har bara matte och dubbel naturkunskap och båda lärarna var borta. En är pappaledig och den andra är på älgjakt :D
Jag och Malin åkte till stallet. Malin ville träffa min häst och det är ju alltid kul! :)
Hon var nog lite osäker på honom först och ville inte gå så väldigt nära, men sen när hon fick rida fick man nästan slita ner henne från sadeln! :) Kjalar är ju så så himlans snäll! Det går inte att inte tycka om honom!!


Här är jag och Kjalar i våras :)


SÖNDAG

Igår var vi ju på den där tävlingen i Stockholm. Siri och Kjalar vann inte. De blev "fällda på mållinjen". Men annars gick det bra. Siri är nöjd med hästen och hästen höll vad han lovade mig (Han lovade mig i fredags att han skulle vara duktig och göra sitt bästa)!
Caroline, Elias och Bruno kom också och tittade på! Det gillar vi! Det är alltid kul att träffa dem. Elias växer så det knakar. Det går hur fort som helst.
Vi var borta hela dagen! Jag och mamma åkte hemifrån 05.36 på morgonen (Siri, Katharina och hästarna åkte ännu tidigare) och var hemma igen 20.23 på kvällen. Katharina tävlade också med sin häst Audur. För dem  gick det jättebra! De kom tvåa. Ettan vann över dem med en hundradel. 5.44 mot 5.43. GRATTIS TILL DEM!
Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag sov ända till 11. Kanske inte så konstigt med tanke på hur trött jag var i går kväll. Maja kom nyss hem så jag tänkte att jag skulle gå över och prata med henne!

HELG om 3-2-1....

Idag har vi en lektion mindre än vanliga fredagar! Hur skönt som helst! Naturkunskapen är inställd idag, så svenskan börjar tidigare. Så vi slutar 15.20 istället för 16.00!!! JIPPIE!! Hoppas bara att svenskalektionen gå SNABBT!
Sen är det ridning som gäller för mig i bästa Stackbo!
Imorgon gäller det att vara morgonpigg, vare sig man vill eller inte! För då är det nämligen tävling med Siri och Kjalar i Stockholm. HEJJA HEJJA HEJJA!!!
Och jag får inte glömma att läsa i svenskaboken!!
Den här boken läser vi på svenskan!

Matteprov + shopping

Idag har jag och mamma varit och "shoppat" lite nödvändiga grejer. T.ex. en dataväska, för den vi fick i skolan var så himlans stor och bökig, en mus (utan svans, haha) till datorn och till sist en härlig tröja. HUR MYSIG SOM HELST :)

Idag har jag njutit riktigt mycket, för jag har INGA LÄXOR (om man bortser från svenskaboken som jag måste läsa ut)!!! TJOHOO!! Det är riktigt skönt.
Vi hade ju matteprov idag. TVÅ OCH EN HALV TIMME! Det kändes inte helt bra efteråt, men vi ser ju på resultatet hur det gick :P Jag kan lova att jag lägger upp resultatet så fort det kommer, hur pinsamt det än kommer att vara. haha.
Eller jag kan iallafall lova halvt. Är resultatet FÖR dåligt tror jag att jag håller det för mig själv, men det märker ni väl :) Jag vet inte riktigt hur mycket jag är redo att skämmas för.
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Det har varit en lång dag idag och jag börjar bli trött. I morgon är det ju också en lång dag. Så god natt och sov gott allihopa!
Hellenius hörna is on TV :P

DATORDATORDATOR

Sitter här med den nya datorn i knät. Jag kan inte släppa den! Den är så härlig! Snart ska jag väl plugga lite till matteprovet i morgon. Jag hoppas verkligen att det går bra! Det känns som att jag inte kan ett dugg, men så brukar det väl vara, eller?

Haha, det var så kul när vi fick datorerna idag."Datagänget" kom och knackade på mitt i matten. När "datagubben" kom in tittade alla upp! Det var som när tomten kommer till ett gäng femåringar på julafton och säger: "Finns det några snälla barn här?". Leenden vart man är tittade!

Datagubben: Är det ni som är NV10?

Hela klassen: Ja... (Nästan alla kände visste vem han var så vi blev VÄÄLDIGT förväntansfulla!)

Datagubben: Kan jag få störa er lite och dela ut datorerna?

Klassen: JAAAAAAAA!!!!! AAAAHHH!!
Haha, gladare klass har jag inte sett på länge! När han gick gick fick han applåder! Tror ni det blev mycket matte resten av lektionen? NEJ, men jag fick hjälp med några tal som jag inte fattade. Man vill ju klara provet i morgon! :)
Såhär ser datorerna ut :)

DATOR!!!

Idag, eller faktiskt alldeles nyss fick vi våra skoldatorer!! Gissa om de är snygga!!! De är små och jättefina! Jag kan inte säga att den är bra än, för jag har inte testat så mycket, men jag har STORA förhoppningar!
HURRRAAAA FÖR SKOLAN!!!  :D:D

Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag! En viktig dag! :P Kanelbullar är ju sååå gott!! Allra bäst är ju de hembakta! Jag ÄLSKAR kanelbullar! Jag har läst att varje svensk äter 4.6 kg kanelbullar per år, haha. Men det är ju såklart en genomsnittlig siffra! Snart är det pianolektion som gäller för mig. Ska snart cykla dit i motvinden som hela tiden är där ute! Sen är det väl läxläsning på schemat. Jag måste läsa ut svenskaboken och så är det ju matteprov på torsdag också!


Jag bjuder på en ny bild på kanelbullar idag. Vilken av de här och de från förra veckan ser godast ut tycket ni? Jag tycker att båda ser jättegoda ut!

Eld och lågor!

Just nu eldar vi i vår nys braskamin för första gången! Det är hur mysigt som helst, och det luktar så härligt!
Dansfeber is on på tvn, och mamma har fixat fram lite fika! Bättre kan det inte bli!

Idag är det första gången vi eldar i vår kamin. 2 oktober 2010 :)
Här är elden! Mysig mysigt! Lite suddig bild kanske, men...:)


Världens barn

Hej hej! Idag var det en morgonpigg Trine som vaknade. Jag vaknade runt 7 och kunde inte somna om. Ungefär vid åtta orkade jag inte ligga kvarr längre så jag klev upp.
Senare ska jag ner till stan på konsert. Världens barn :)
Senare vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag antar att konserten tar hela dagen :(

Igår hade vi Nk-prov i skolan. Det gick faktiskt bra! Eller det kändes iallafall bra! Men resultatet komemr väl nästa vecka nån gång! OCH FÖRRESTEN!!! NÄSTA VECKA FÅR VI VÅRA DATORER!!! ÄNLTIGEN! Vi har fått vänta sen den 15 september. Men nu får vi dem snart!
I går kväll var jag i stalle hela dagen! Jag och Kerstin skulle göra mat åt hästarna! De blev nog väldigt glada tror jag! haha! De fick en riktig festmåltid! Men de var ju så duktiga så det förtjänar de xD (hihi)

Nu ska jag gå ut och hjälpa mamma att städa lite ute :)