Fullt ös!

Ni har inte hört ifrån mig så mycket den här veckan. Jag har haft väldigt mycket att göra. Jag har knappt hunnit sitta stilla i soffan mer än fem minuter. I morgon har jag kemiprov och spanskainlämning och dessutom har jag en engelskabok jag måste läsa i varje dag för att hinna klart.
Som grädde på moset har jag inte mått så bra den här veckan. Jag har haft huvudvärk, varit trött och gjort några läkarbesök. Men det är nog ingen fara! :)
.
Nog om det. Vad ska ni hitta på i helgen då? Själv har jag en hyfsat lugn helg. Jag har inte så väldigt mycket läxor jag behöver göra. Lite småsaker bara. Sen måste jag ta mig an mitt stökiga rum också! haha! Värre bombnedslag får man leta efter!
Ett plus är iallafall att det skulle bli fint väder i helgen. Upp emot 10 plusgrader har jag hört!
.
Nu ska jag ta och plugga lite till, och sedan blir det nog sovdags, tror jag.
Är det någon mer än jag som längtar sjuuukt mycket till sommaren?
Man kan nästan inte tro att det finns något som heter sommar efter att ha överlevt den här vintern. Det räcker bara med att titta ut genom fönstret som det ser ut nu...

Ligger lite efter...

Jag har inte bloggat på ganska länge nu, så jag tar igen alltihopa i ett och samma inlägg :P Så nu kör vi!
Jag måste börja med att säga att jag har tagit ut cykeln idag. :) Så jag cyklade första turen för i år idag!! Härligt! Nu ska jag börja cykla till skolan igen, så att jag slipper kliva upp så himla tidigt och stå och vänta på bussen hur länge som helst.

Vi åt dessa smarriga våfflor 27/3 2011 till frukost. Två dagar efter själva våffeldagen, men vem räknar? Dessutom: Bättre sent än aldrig!! :)
Vi hamnade lite efter med våfflorna iår. Våffeldagen var ju i fredags, men vi åt våfflfor
till brunch igår istället. De blev JÄTTEGODA! :P åhhhh, vad gott!
Denna smarriga kycklinggryta provade vi igår. Jag hittade den i en
tidning och det såg så gott ut, och det var det verkligen! MUMMS!! :)
Bakades för första gången 26/3-2011: Supergoda, men lite sega! Men så ska det vara! :P
Jag får inte glömma att visa er mitt senaste bakverk :P
Hittade receptet på de här tunnbröden i en bok och var tvungen att prova! GottGott! :)

Earth hour

Alldeles strax börjar EARTH HOUR här i Sverige. Då ska man släcka alla lampor och slå av så mycket ström som möjligt! Ska ni delta? Det ska jag. Om man bara behöver göra något så litet som att släcka lamporna så tycker jag att man kan vara med! Hoppas ni tänker lika!! :)
Här hos mig är allt utom TVn avstängd. DEssutom tycker jag att det är mysigt att ha stearinljus istället för lampor :)

Dance dance dance

Idag hade vi MATTEPROV!! Konstigt nog så kändes det ganska bra efteråt. Men det kan ju bero på att jag har gjort allt fel... Vi får vänta och se helt enkelt.
Efter skolan har jag haft ridlektion. Det var jättekul! Vi hade galoppträningar! :)
Nu sitter jag och tittar på Let's Dance - finalen! Jag vet inte riktigt vem jag hejar på. De är bra båda två tycker jag! Vad tycker ni? Jessica eller Frank?
Det är ju våffeldagen idag också!! Har ni ätit några våfflor? För mig blev det inga våfflor idag. Jag har inte haft tid, men vi ska ta dem i morgon istället! Hoppas de blir goda!
................................................Jessica........................................................
....................................................VS............................................................
................................................ Frank..........................................................

Hos pappsen

Den här veckan, eller en del av den bor jag hos pappa i Dalarna. Egentligen kom jsg hit igåt, men då hann jag inte skriva något. Jag har matteprov på fredag så jag har suttit med matten hela veckan. dessutom måste man ggå och lägga sig lite tidigt för jag ska läsa ut min engelskabok. Den är ungefär 2,5 cm tjock,  ska vara utläst om tre veckor och jag har precis börjat, haha! Jag är typ på sida 20 eller nåt. Just nu har jag tagit en paus och tittar på Arga skickaren :P De är faktiskt i Sandviken idag!!

I morgon är det ju torsdag som jag gillar så mycket, haha. Men just i morgon vet jag inte om det är så bra. Jag måste ju bli redo för prov...

Nu ska jag ta och öva lite på körskoleteori tror jag. Hittade en hemsida och blev faktikt sugen. Men jag hinner bara en liten stund för jag måste snart ta med mig engelskaboken och gå och lägga mig.

Vi hörs :)


Talking to the moon

Såg ni månen i helgen? Den var mycket större och lyste starkare än den har varit och kommer att göra på 18 år! Den var jättestor och dessutom var det fullmåne! Den är nog ganska stor ikväll också så håll utkik efter den! Det är långt kvar tills den är såhär nära jorden igen! :)
den här helgen 19-20/3-2011 Var månen större och lyste starkare än den har gjort och kommer att göra på 18 år. Väldigt nära jorden med andra ord.
Bilden är från google :)

Hur många lingon finns det i världen?

Kom hem tidigt idag och gissa vad jaag möttes av innanför dörren! Haha, ÖVERSVÄMMNING!! Det är ju jättevarmt ute och det droppade vatten i hallen. Så jag klättrade upp på taket och skottade bort lite snö. Fast bara på utbyggnaden där det läckte. Det kanske hjälper ltie iallafall :)
Nu ska jag plugga lite och senare blir det bio med mamma! ♥
Idag 21/3-2011 ska jag och mamma gå och se den här filmen på bio! MYSIGT!! Den verkar så söt :)
Den här söta filmen ska vi se ;P

My head is burning....

Idag har jag haft en ganska dålig dag. Vaknade vid 7 av att jag hade huvudvärk och sen kunde jag inte sova mer. Det gjorde ont både med ögonen öppna och stängda även fast jag försökte slappna av. Så jag gick ner, tog en tablett och åt frukost, men inte blev det bättre heller. Jag har haft huvdvärk hela dagen så jag har inte kunnat plugga. Jag har massor med plugg att ta itu med...
Som "grädde på moset" fick syrran magsjuka i natt. Så vi får väl se hur lång tid det tar innan jag också ligger och spyr...
Nu tänkte jag iallafall försöka läsa lite psykologi (jag måste!) och sen väntar SOLSIDAN :P Det blir nog dagens höjdpunkt, eller nej förresten, det gick ju bra för norskarna i skidor, både herrar, damer och skidskytte idag! :D Och inte minst....SAIK!!! Grattis till SM-guldet! :)
Det fick bli en suddig SAIK-logga till bild idag :P

Lördag

Idag var jag upe med tuppen igen. Är det normalt att vakna klockan 06.15 en lördagmorgon och inte kunna sova?! Dock klev jag inte upp så utan låg och halvsov till ungefär 08.15. Då klev jag upp.
Nu ska jag gå och göra mig i ordning infår en liten sväng på stan med bästa Majsan :) Vi har härligt besök av solen idag också! Igår snöade det ju hela dagen, så nu är det bäst att det gör upp för sig och bjuder på solsken hela veckan!! :)
Måste skynda mig, bussen går om en halvtimme!

Kort dag, blodpölar och choklad...

Ja, som jag brukar säga: Torsdagar är en ganska skön dag, för vi slutar så tidigt! :)
Efter skolan åkte jag hem och åt lunch och sedan tog jag bussen till stallet. Två hästar skulle pysslas om idag! Haha, jag fick nästan chock när jag kom till stallet. Det var blodpölar utanför dörren!! När jag kom in visade det sig att de hade kastrerat en häst inne i stallet innan jag kom!! :O
När vi kom hem åt vi våfflor till middag, jag och mamma. Syrran är på ju på praktik i Stockholm. Men vänta nu, det har jag nog inte sagt! Hon bor iallafall hos vår andra syster och praktiserar på ett jättestort travhäststuteri en bit bort.
Gissa vad jag gjorde efter att vi hade ätit! Haha, jo, jag bakade!! :P Det är ju snart helg, så jag bakade "Maffiga chokladrutor". Muuums.
Idag (17/3-2011) bakade jag den här kakan ur den blåa
Egentligen är det godare med kokos som topping, men vi hade inte det hemma, så det
fick bli jordgubbsströssel :P

Ziperall

Jag har länge varit sugen på en sån här mysig mysdress! Nu har jag äntligen beställt en!! :D Det var halva priset så jag passade på. Dock tar det nästan en månad innan den kommer, men det får man leva med...
Den måste vara perfekt att ha på sig efter att man har duschar eller bara mysa med framför TVn på helgerna. Eller varför inte när man har varit och badat sent på kvällen på sommaren eller i en mysig båttur... ♥
Myyyyys ♥♥

JIPPIE!!! ÄNTLIGEN!

Ni ska bara veta hur glad jag blev när jag åkte hem igår. I rondellen vid Lidl hade det kommit upp krokusar!!!! I och för sig är det ju värmeslingor i marken där så det är ju lite fusk, men jag fick sån HIIIMLA vårkänsla!! De hade nästan slagit ut. Och när jag kom hem hit till huset, gissa vad jag såg då?? Jo, SNÖDROPPAR!!! Haha, det kan inte bli bättre! Nu är det bara att vänta på att snön och isen ska försvinna så att jag kan börja cykla till skolan igen! :D :D
I söndags (13/3-2011) såg jag att sånna här hade kommit upp i rondellen vid Lidl!! Guuuuuuud vad glad jag blev. Jag tror att jag längtar mer till våren nu än jag nånsin har gjort!!
Det fick bli en bild från google. Jag kunde ju inte precis
hoppa ur bilen mitt i rondellen och knäppa kort ;P

MELODIFESTIVALEN

Nu är det dags att titta på Melodifestivalen. Vem hejjar ni på? Jag har inte bestämt mig riktigt än, men vi får väl hoppas att svenska folket skickar någon med goda chanser till Tyskland i år! :)
Ha en supertrevlig lördagskväll!

Skurit mig i tummen

Jaha ja, klumpig som man är så skar man sig i tummen igår... Mycket blod kom det också.
Det är lite jobbigt, för jag kan inte göra så mycket med tummen nu. Om det kommer nånting innanför plåstret så svider det jättemycket och så börjar det pulsera. Även när det bara är vatten.
Jag har bild på det men jag tänkte inte lägga upp den om ni inte absolut vill, för det är ganska mycket blod.

Hos pappsen :)

Hallåjsan :)
Jag måste tyvärr börja med att göra er besvikna! Det blir inga bilder på våra superdupergoda pizzor från i torsdags. Men jag hoppas att det räcker med att säga att de var HEEELT magiskt goda, haha.
Det blev så mycket att göra så jag glömde helt enkelt bort att ta bilder på dem...
Men men, hela världen rasar väl inte ihop för det. Bara Japan...
Vi tittade ju på film också. SNAKES ON THE PLANE. Den var riktigt äcklig måste jag säga.
.
Den här helgen spenderar jag hos min lilla pappa. Vi har övningskört idag. Det är JÄTTEKUL!! (men lite läskigt, måste jag erkänna) Jag körde till Långshyttan och i Torsåker :)
.
Nu ska jag hitta på något med pappsen tror jag :)
Här är filmen vi såg. Se den inte precis innan en utlandsresa!!

Hos pappsen :)

Hallåjsan :)
Jag måste tyvärr börja med att göra er besvikna! Det blir inga bilder på våra superdupergoda pizzor från i torsdags. Men jag hoppas att det räcker med att säga att de var HEEELT magiskt goda, haha.
Det blev så mycket att göra så jag glömde helt enkelt bort att ta bilder på dem...
Men men, hela världen rasar väl inte ihop för det. Bara Japan...
Vi tittade ju på film också. SNAKES ON THE PLANE. Den var riktigt äcklig måste jag säga.
.
Den här helgen spenderar jag hos min lilla pappa. Vi har övningskört idag. Det är JÄTTEKUL!! (men lite läskigt, måste jag erkänna) Jag körde till Långshyttan och i Torsåker :)
.
Nu ska jag hitta på något med pappsen tror jag :)
Här är filmen vi såg. Se den inte precis innan en utlandsresa!!

Pizza- & filmkväll med grannarna :D

Torsdagar är den bästa dagen på hela veckan. Iallafall om man tittar på vårat schema. Vi slutar 11.30! Det är riktigt härligt!
Senare idag kommer våra bästa grannar över och bakar pizza och tittar på film med oss. Hur mysigt som helst! Mamma är i Stockholm idag så då passar vi på att göra nåt mysigt.
Jag var och handlade grejer till pizzan på vägen hem och när de andra kommer så sätter vi igång bakverkstaden! :)
Bild på våra unika pizzor kan ni få se senare eller i morgon.
.
Tog hål nr 2 i högra örat fredagen den 4 mars 2011 :D :D
Här är mitt nya hål. Hål nr 2 i höger öra :)

Semlor

Idag är det ju "Fettisdagen" (även kallad semeldagen) och då måste man ju äta semlor :) Jag bakade ju egna semlor igår som vi åt idag. Jag gjorde dem ganska små för jag gillar inte när de är så hiiimla stora.
Det är ju internationella kvinnodagen idag också, men det tror jag inte att man firar så mycket. Jag fattar inte riktigt vitsen med det, men det låter ju ganska bra: internationella KVINNO -dagen :P haha. Så därför: Grattis alla kvinnor...
Jaja såhär såg iallafall semlorna ut:
Hembakade semlor på semeldagen 8 mars 2011
Bilden är ganska dålig, för det var ganska mörkt...
Men de var JÄTTEGODA! :)
Min semla är inte med på bilden för den spg inte så fin ut. Jag gillar inte grädde så värst
mycket, så jag hade nästan inte grädde alls på min. :P

OC

Den här superhärliga serien går på tv just nu och jag råkade se ett avsnitt för någon vecka sedan! Haha, jag blev fast! Det var hur bra som helst. Jag har sett litegrann förut på lite olika ställen, men nu har jag börjat om från början. Kan inte fatta hur bra det är! Orange County ÄGER!! :D
En annan serie som också är bra är One Tree Hill. Den har jag också fastnat för. Jag började titta från början på den efter jul men sen fick jag så mycket att göra, så jag får fortsätta när jag är klar med OC :)

Måndag

Idag var det tillbaka till skolan igen. Det var faktiskt helt okej, förutom att vi fick ett nytt schema och slutar seeent...
Nu har jag nyss bakat semlor :) Det är ju semeldagen (fettisdagen) i morgon och i år hade vi bestämt att vi skulle göra hemmagjorda semlor! Jag hoppas verkligen att de blir goda!!
Jag har inte tid att visa er bilderna på det jag berättade om igår, men jag lovar att jag ska försöka göra det innan helgen, om inte annat får jag lägga upp dem i helgen. Då vet jag i allafall att jag har tid. Tiden har en tendens att rinna ut väldigt snabbt. Speciellt när det är något man måste göra hela tiden. Men nu ska jag ta och titta lite på OC :D
Vi hörs i morgon!

Hej igen! :)

Det var ett tag sedan nu. Jag har haft ganska mycket att göra, men roligt har jag haft! :) Jag tänkte att jag kunde sammanfatta helgen lite för er. Det var egentligen meningen att jag och mamma skulle åka till Stockholm eftersom Siri hade praktik på Island, men det blev lite ändringar i planerna. Siri kom hem så det blev ingen Stockholmstur. Jag och mamma åkte till Falun i fredags istället. Jag fick en massa fina grejer av min snälla mamma. Bland annat ett par jeans, ett supersött linne, underkläder och lite annnat. Inte minst gjorde jag ett till hål i ena örat. Ni kan få se bilder en annan dag, det är lite sent att börja med det nu. Jag ska snart gå och lägga mig.
.
Igår hämtade vi Siri på Arlanda och sen var vi bara hemma och chillade. :P Men vi åt den godaste frukosten på JÄTTELÄNGE!! Jag gjorde Amerikanska pannkakor! GUD så gott det var! (visar bild en annan dag)
.
Idag har jag fixat och trixat lite på mitt rum. Bland annat städade jag ut lite gamla tidningar och rensade i några lådor.
Nu är det dags att tagga till för skolan igen. Sportlovet är ju slut nu...

Behöver jag säga det...

...JAG ÄLSKAR ATT BAKA/LAGA MAT! :)
Idag bakade jag först Havrebrytbröd med gräslök som jag åt till lunch. Efter det så bakade jag med Maja :) Vi bakade ett SUPERGOTT filmjölksbröd. Kan inte fatta hur gott det var. Sen när jag kom hem bakade jag Danska smörfrallor. Det var egentligen meningen att jag skulle göra det i morgon, men sen kom jag få att jag inte har tid då så jag gjorde det idag istället. De ser lite konstiga ut, men vi får hoppas att de blir goda. (Jag har inte smakat än. Det får vänta tills i morgon)
.
Bild på de danska smörfrallorna kan ni få se i morgon. Jag ska krypa till sängs nu :)
Havrebrytbröd med gräslök
Bakade med Maja 2 mars 2011
Filmjölksbröd

Konstig dator!

Min dator har varit jättekonstig de sista dagarna! Förs fick den något konstigt virus (har inte fått bort det än) och sen ville den inte ansluta till intenet. Vad jag än gjorde så funkade det inte. Även fast jag hade full åtkomst till bredbandet...
Men nu har jag suttit och trixat lite och klickat runt och vet ni vad? Nu funkar det ju! Haha, jag vet inte vad jag har gjort. Jag kanske har förstört hela datorn. Men det märker jag väl...
Idag ska jag och Majsan hitta på något skoj. Det är den enda dagen på hela lovet som vi är hemma samtidigt. Jag vet inte riktigt vad det blir men nåt kul blir det alltid!
Söta lilla Kjalar :)
Tänkte jag kunde lägga upp en lite bild på bästhästen. Här är han för några dagar sen! :)
Han ser lite hoptryckt ut men det är bara för att bilden är tagen lite uppifrån :P