SIMSKOLA!!

Igår var jag på simskola med lillpluttan. Haha, det var hur kul som helst! Och gissa om Tifani också tyckte det?! Hon var helt galen! Hon tyckte verkligen att det var roligt. Massor med lek, plask och skvätt :D Men efteråt blev vi väldigt trötta. :) Vi höll på att somna i bilen på vägen hem. Både hon och jag.
Idag är det back to the books som gäller. Jag sitter i skolan nu och väntar på att de andra ska komma. Det är alldeles tomt här :/

PULKA!!

Igår var vi barnvakt eftersom de håller på att flytta. Vi tog med oss lilla Tifani och våra grannar och åkte pulka. Sedan grillade vi korv också! Hur mysigt som helst! Hon verkligen ÄLSKADE att åka i backen! :D
Idag ska vi också passa henne en stund och till och med följa med henne på simskola! Vi får se hur det går! :)

29/1 2011 åkte vi och grannarna till Högbo för att åka pulka, madrass och grilla korv medans Martin och Andrea flyttadee (en trappa ner) hihi
Här är min lilla flygande ängel :)

Kungsberget!!

Idag drog jag till Kungsberget men Malin och Marcus. Vi hade superskoj!! Men man var lagom trött när man kom hem! Jag och Malin höll på att somna på bussen, hihi :)
Nu ska jag titta en stund på TV och sen ska jag ta med mig kemiboken och gå och lägga mig! Tänkte läsa lite till provet innan jag somnar.
Här sitter Malin Asplund och väntar på bussen efter en heldag i Kungsberget med mig och Marcus Jönsson :)
Här sitter Malin och väntar på bussen och pratar i telefonen! :)

BANANKAKA!!

Här är resultatet på banankakan! MUUUUMMSSSS!!! :D
Vill ni ha receptet så är det bara att hojta till så lägger jag upp det! :)
Här är resultatet på min banankake-bakning. Mummmmsssss!!!! :)
Ser så sjukt god ut! ni måste bara prova!! :)

Morgonfågel! :)

Hur många är det som brukar kliva upp klockan halv 9 en lördag? Jo, jag! Haha. Jag kunde inte sova längre och var hur pigg som helst! Jaja, då blir det ju en längre lördag, och det är ju bara bra! :)
Idag ska jag bara ta det lugnt! Kanske tar en sväng till Gävle med mammsen och så ska vi köpa ingredienser till banankaka också! Jag hittade ett recept i en tidning häromdagen så jag tänkte prova det! :) Hur det går får ni se när jag har gjort den! :)
Hittade ett recept på banankaka i en tidning som jag tänkte prova idag (22/1-11)! Hoppas det blir lika gott som det lät och såg ut!
BANAAANER i banankaka, såklart ;P

Moooovies with Mallan! :D

Igår var jag i skolan längre än någonsin!! Vi slutade 4 egentligen, men vi jobbade över till typ kvart över 4, men kvart i 5 var jag fortfarande kvar!!!!! Helt sjukt!
Sen på kvällen var jag på bio med Malin. Superkul!! Vi såg The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Den var faktiskt ganska bra! :) Nästa bio blir Love and Other Drugs. Premiär idag faktiskt! :P

Taggar HELG!!

Snart helg igen!! En sista ansträngning: Bokredovisning och sista svenskalektionen på hela ettan i morgon!! :D Sedan är det HEEELG!!! Den här helgen kommer att bli TOPPENBRA!! I morgon kväll ska jag och Mallan på bio, på lördag blir mys med familjen och sedan på söndag drar vi till KUNGSBERGET! Jag, Mallan, Conne och Mackan ;P Jippie!! Första gången på HELA vintern!! Hoppas bara att oturen från förra veckan har flugit iväg någon annan stans!
Här är en karta över Kungsbergets pister. På söndag ska jag dit med Malin, Cornelia och Marcus!! 23/1 - 2011 :D
Här har ni en karta över Kungsbergets backar! Ser frestande ut tycker jag! :)
Idag har jag varit i stallet hela eftermiddagen och ridit och pysslat med Mist även fast jag borde ha varit hemma och förberett mig till redovisningen! Men men, lite roligt måste man väl få ha! :)
Nu är det snart sovdags. Är ganska trött och vill orka upp i morgon.
Förresten! Jag passar på att göra lite reklam för stallet!! Är ni intresserade så kan ni gå in här och ta en titt!! Här finns massor med sötnosar!! Där finns även min lilla sötnos!! :D

Otursvecka!! Olycka efter olycka! :(

Den här veckan har verkligen inte varit bra!! Det dåliga började i måndag, första dagen i skolan efter jullovet. Vad tror ni hände? Jodå, jag ramlade i en trappa i skolan och landade på något förbaskat onödigt galler!! Det gjorde inte så värst ont just då, men efter typ 20 minuter blev jag blå på armen och fick dessutom ett blåmärke i form av en ruta. Alltså efter gallret!! Snacka om klantigt!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sedan, det första jag gjorde när jag kom hem från skolan i onsdags var att hugga mig i fingret med en kniv, haha, nejdå, jag skulle skära en gurkbit och orkade inte ta fram en skärbräda bara för det, så jag skar av en bit med gurkan i handen, vilket jag inte skulle ha gjort. Kniven bara svischade genom gurkan och rakt in i mitt finger!! Ajajaj!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men det tar inte slut än. I går hade vi stalltjänst på kvällen och jag och Kjalar skulle rida en kort sväng medan de andra gjorde i ordning fodringen. Jag red ut på hackamore (bettlöst träns) och barbacka, eller jag hade ett reflextäcke, i mörkret. Det gick väl sådär, kan man nog säga. Vi kom typ 100-150 meter innan min lille häst blev rädd för något, kastade sig runt och började gallopera tillbaka mot stallet. Jag som red i tumvantar och på lång tygel hade inte så mycket att säga till om så när jag hängde nästan på sidan av hästen tänkte jag: "Nu är det kört. Jag släpper allt!" Så jag svängde över benet, släppte tygeln och dunsade ner i backen! Jag tappade både pannlampan och pisken. HAHAHAHA, jag kan inte låta bli att skratta nu efteråt. Det enda jag såg var en hästsiluett med ett flaxande reflextäcke gallopera tillbaka mot stallet. HAHAHA
I allafall så reste jag mig upp, plockade upp pannlampan och pisken och började gå efter hästen. När jag kom fram bakom ladan kom mamma springade emot mig och när vi kom tillbaka till stallet hade Siri ryckt av täcket och slängt sig upp på Kjalar för att racea iväg och kolla efter mig. HAHAHA!!
Siri hade plötsligt sett ett reflextäcke fladdra förbi utanför dörren!! HAHA, och när hon fattade att det var Kjalar fick både mamma och Siri panik! Och stackars Kjalar. När vi kom tillbaka såg man verkligen hur rädd han var! Han måste ha blivit vettskrämd!! Min lilla plutt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaha, då har ni fått läsa en hel bok om min otursvecka här, haha. Det  är iallafall skönt att den här veckan snart är slut och så hoppas jag att det är slut på otur för en stund!
13/1 2011  Idag ramlade jag av Kjalar för första gången!!  Men inte riktigt såhär illa!!
Riktigt såhär illa var det inte för mig xP

Let's Dance!!

Idag har jag inte gjort något intressant alls. Jag har bytt lite kläder och tittat på födelsedagspresent till lillsessan.
Nu sitter vi här och tittar på Let's Dance! Aleksander Rybak är ju med så: HEJJA NORGE!!!!!! hihi ;P
I morgon blir det födelsedagskalas hos födelsedagsbarnet :P
Här är årets startfält :)
Årets startfält i Let's Dance :)

Norsken är med i svenska Let's Dance 2011. HEJJA HONOM!! :D
Aleksander och hans partner Malin

Super syster!

Har precis ätit mumsig mat á la syrran :)
Hon marinerade fläskfilé, och stekte den, och sedan gjorde hon potatisklyftor! Och så sallad såklart! Sedan spiceade hon till det med tzatziki och chilisås!! Jättegott! Hon hade till och med lyxat till det med förrätt! Parmaskinka och melon!!! mmmmmmm
Nu ska vi titta på Göta Kanal 3 på tv4 :D och jag funderar på att bjuda på efterrätt :P

Misstag gör slutet bättre...

Idag har jag bakat tekakor och kokostoppar :P Egentligen skulle jag bara baka tekakor, men jag råkade göra några misstag så det blev kokostoppar också! :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Här är hela historien: Jag skulle baka tekakorna som jag hade sett i en tidning fullproppad med recept. I dem skulle det vara en äggula. I ett annan recept i samma tidning skulle det vara fyra äggulor och jag måste ha förväxlat dem, för jag var helt säker på att det skulle vara fyra äggulor i tekakorna så jag knäckte fyra ägg. Men sedan stod det ju att det bara skulle vara en!! Då stod jag där med tre överbliva ägg och visste inte vad jag skulle ta mig till, haha. Men sen kom jag på att jag hade sett ett recept på kokostoppar på TV häromdagen och jag hade dessutom sett att vi hade en påse kokos i skafferiet (sån tur har man bara en gång på vääääldigt länge!). Så jag körde till på kokostoppar.
Men det ar inte det enda misstaget jag gjorde! När tekakorna hade jäst i 45 minuter och jag skulle titta efter i receptet hur varm ugnen skulle vara så såg jag plötsligt en bild där de hade i smör i degen och tänkte ; "Det där har inte jag gjort..." Jag hade glömt att ha i smör!!!! Så då stod jag där IGEN och visste inte vad jag skulle göra. Men jag mätte upp smöret, hade i det i degen, knådade ihop allt och sen fick det stå och jäsa en halvtimme till (jag orkade inte vänta i 45 min till). HAHAHA, FAIL!!!
Men resultatet blev bra! Både tekakorna och kokostopparna blev SUPERGODA!! :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vill ni ha receptet så är det bara att hojta till! :)

5/1 2011  Idag bakade jag dessa också. Som det står om i kokostopparnas bild så gjorde jag ett äggmisstag när jag bakade :P , men jag gjorde också ett misstag med smöret i degen. Jag skulle precis baka ut den när jag upptäckte det. Det var några minuter kvar på jästiden (på 45 minuter) så jag skulle kolla hur varm ugnen skulle vara och då såg jag det! En bild i receptet där de hade i smör i degen!! Det hade jag glömt!! Först visste jag inte vad jag skulle ta mig till, men sedan tog jag upp degen, hade i smöret och knådade lite till, och sedan fick det jäsa i en halvtimme till. Resultatet blev faktiskt bra ändå. De var jättegoda. (receptet var från en
Här är tekakorna! :)
5/1 2011  Idag bakade jag dessa! Det blev så pga ett misstag. Haha. Det hela började med att jag skulle baka tekakor. Receptet stog i en tidning och i dem skulle det var en äggula. I ett annat recept skulle det vara fyra äggulor och jag var helt säker på att det skulle vara fyra äggulor i tekakorna så jag knäckte fyra ägg. Men så var det ju inte. Av en slump hade jag sett i skafferiet att vi hade an påse kokos så jag tog de överblivna äggen och gjorde kokostoppar, så det löste sig ju tillslut! :P Och det gjorde det ju inte bättre med att jag glömde smöret, men det står det om på tekakornas bild :)
Kokostoppar á la Trine :P

Duktiga grannar!

Ingen har så duktiga grannar som jag!! :)
Idag var vi i stallet och red! Ingen av dem har ridit förut, bortsett från den lilla biten man får rida i Furuvik och en av dem har ridit i kvartsridning. Men idag red vi ut på tur. För det första var det ingen som varken höll i eller gick bredvid dem, och för det andra var vi ute ett par timmar! UTAN PAUS!! :D
De var så coola! De satte av i galopp utan problem, och vi till och med pulsade i djupsnö!!
Man kan väl säga att jag är en stolt lärare! ;P hihi

3/1 2011

Den här dagen har varit en riktig slappdag för mig. Jag har suttit och tittat på film och läst bok :) mysigt mysigt. Men jag har faktisk varit lite duktig också och städat lite på mitt rum, speciellt i garderoben. Jag hittade faktiskt en del kläder som hade hamnat på fel ställe och som jag har letat efter.
Jag har tittat lite på skidåkning idag också. Tour de Ski har ju börjat för de som gillar att titta på det. Själv tycker jag att det är ganska roligt. Min mamma är ett stort fan av skidåkning så det är ofta det som syns på våran Tv-ruta :P
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Jag ska upp lite tidigt i morgon, för jag, syrran och grannarna ska åka och rida! :) Hur kul som helst (hoppas jag det blir i alla fall) ;P
God natt då! :)Dario Cologna (L-R) Dario Cologna of Switzerland, Axel Teichmann of Germany and Petter Northug of Norway pose for a photo after the FIS Tour de Ski Men's 3.3KM Prologue Event on December 27, 2008 in Oberhof, Germany.  (Photo by Gerhard Koenig/Bongarts/Getty Images) *** Local Caption *** Petter Northug;Axel Teichmann;Dario Cologna
Förra årets pallplatstagare :)