Hemlig potatis

JAAAA!! Jag kom alldeles nyss in i huset igen efter att ha varit ute med min allra bästa vän! Vi satt ute och pratade om massa roliga saker och avslutade med att gå och titta på vår hemliga odling. VI har i hemlighet odlat potatis här och det gröna, som är ovanför marken, har växt hur mycket som helst. Vi testade att dra upp ett par stycken för att se hur det gick för de fina rotsakerna och det var bättre än vi kunde hoppas på. Vi fick upp en potatis som faktiskt ser ut som en potatis! Här är beviset:
Mr Potato. Liten, men ack så fin! :)

Filmtips - Soul Surfer

Ja, första filmtipset då. Det var lite svårt att välja vilken jag skulle tipsa om, så jag valde den senaste jag såg som jag tyckte var något att se. Here we go. :)
 
Soul Surfer 2011, 1h 45min
Filmen är verklighetsbaserad och handlar om Bethany Hamilton, en modig tonårstjej från Hawaii. Hon tävlar på hög nivå inom surfing tillsammans med sin bästa vän. De gör allting tillsammans. Bethany är på väg högt upp i sin surfarkarriär när det händer. En av de värsta olyckorna som kan inträffa för en surfare. Allt som innan olyckan var lätt som en plätt för Bethany måste hon nu lära sig att göra på ett helt annat sätt. Något så enkelt som att klä på sig skorna blir en kamp som hon aldrig tidigare ens funderat över.
Hur ska det bli med surfandet? Det som Bethany i hela sitt liv levt för. Ska alla hennes drömmar krossas eller tänker hon göra det omöjliga möjligt? Eller hittar hon kanske något annat att leva för?
.
Rollen som Bethany Hamiliton spelas av AnnaSophia Robb.
Andra roller är:
Helen Hunt - Cheri Hamilton
Dennis Quaid - Tom Hamilton
Ross Thomas - Noah Hamilton
Chris Brochu - Timmy Hamilton
Lorraine Nicholson - Alana Blanchard
Kevin Sorbo - Holt Blanchard
m.fl.
.
BETYG: Soul Surfer får FEM stjärnor av fem möjliga! Den är verkligen sevärd och den är väldigt fin och lärorrik. Den hjälper till att se livet från en ljusare sida och att vara glad för det man har.
.
GRÅTVARNING: JA
.
LÄSKIG: Nej

Födelsedag x2

14 juli idag! Två STORA födelsedagar på samma gång! Min fina pappa och kronprinsessan. Vilken kombo! GRATTIS på födelsedagen! Måndag är det också. Min helg spenderades hos pappa med syster och världens sötaste brorsdotter. Riktigt mysigt hade vi det. Idag har jag suttit och grejat med målarfärg och klister nästan hela dagen.
Jag har fått önskemål att ge lite filmtips ibland. Inte för att jag tycker att jag är så speciellt bra på sådant, men det är flera stycken som har frågat om jag kan göra det, så jag har tänkt lite, och vad sjutton. Varför inte? Vi kör lite filmtips lite emellanåt. Det kan ju bli kul! Jag sitter och håller på med det första just nu, så det kommer väl strax efter det här inlägget! 
Ha det bra så länge och speciellt ni som fyller år idag!! :D :D 
KRAM

Tandkräm

Jaha, då var det kväll igen då :) Tror jag har vänt på dygnet litegrann, men vem bryr sig? Det är ju sommarlov! Idag har jag varit med världens bästa människa och vi har haft jättekul! Och så har jag hämtat min fina mamma från sina vänner :) Nu sitter jag i soffan och tittar på fotboll. Brasilien - Tyskland. Stackars Brasilien, vad är det som händer? Man får väl vara glad för Tysklands skull men samtidigt ledsen för Brasiliens skull. Det är ju inte nödvändigt att vinna med SÅ mycket! 
Jag har ju lovat att jag ska visa er vad jag har gjort för något under min folkhögskoletermin, så jag tänkte bjuda på ännu en sak. Detta är ett par kuddar gjorda av enbart återbrukat material (förutom varptråden och sytråden). Framsidorna är vävda av mattrasor och var det första jag någonsin vävt i hela mitt liv. Baksidorna är sydda med något som kallas "lappteknik" av gamla jeans.
Framsidan på mina "tandkrämskuddar" :)
 
Baksidan
 
Ja, ni fattar: fram- och baksida :P

Master och köttfärslimpa

Idag blev jag husmästare i kubb! Har ni spelat det? Om ni inte har spelat kubb någon gång så måste ni helt klart ta och testa! Det är jätteroligt! :)

images.jpg

Såhär ser kubbspelpjäserna ut.


Utöver det har jag faktiskt inte gjort så mycket idag. Jag har solat lite (det har varit jättevarmt och sol här), grillat och pysslat med lite grejer.  Och så har jag ju denna lilla gulliga köttfärslimpa på besök. Så lite lek har det också blivit idag :)

 Dålig bild, men jag hoppas ni ser vad det är får något i alla fall! 
 
Nu tittas det fotboll här. Holland - Costa Rica. Må bäste lag gå vidare! Vi hörs!

JA, MÅ DE LEVA!!!!!

Superstort megaGRATTIS till min bror och min systerdotter som båda fyller år idag! Minstingen fyller 3 år idag och brorsan är hela 10ggr äldre. 3x10= 30 år!!! STORT GRATTIS! Tänka sig, vad tiden går snabbt. Jag önskar i alla fall båda två lycka till i framtiden och jag hoppas ni har haft en fin födelsedag! Det har varit storkalas med dubbelfirande hos pappa idag, eftersom han har störst hus, och inom kort är det två till herrar som fyller år. Den ena är dock en hel massa år äldre än den andra! ;) hihi
Jag har inte gjort så mycket alls idag. Jag har varit hundvakt och suttit ute i solen, ätit tårta och klippt och klistrat lite... Njuter av sommarlovet, med andra ord. Just nu tittas det fotboll på TVn. Brasil - Colombia. Vilka hejar ni på? 
Sommartårta!