Growing a forest...

I fredags verkade det som att vintern hade kommit tillbaka igen. Det snöade oavbrutet från kanske klockan 10 på fredagen till lördags eftermiddag. Det var alldeles vitt överallt när jag vaknade igår. Men det försvann ganska fort igen. Idag är det bara blött ute.
Igår passade jag på att vara inne och plantera massor med träd, haha. För några veckor sedan provade vi att så auberginer och paprika. Jag sådde ganska många, för jag trodde inte att det skulle bli någonting av det, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Nästan alla frön har börjat växa (vilket betyder JÄTTEMÅNGA!!) så jag var tvungen att plantera om dem. Det är ju inte alls säkert att alla överlever, men vem vet. I sommar kanske vi bor i en regnskog/djungel av paprika och auberginträd! Då får ni komma och hjälpa mig att äta upp dem!
Idag ska jag plugga lite hade jag tänkt, och sen kanske ta en sväng i bilen med mamma och kanske handla lite. Ha en härlig söndag allihopa! :)
I mars 2012 provade jag att plantera auberginer och gul paprika (frön från en vanlig paprika). I April när jag planterade om dem i mjölkkartonger var det jättemånga som hade växt upp. Säkert typ 20-30 stycken! Håller tummarna!!'
I mars 2012 provade jag att plantera auberginer och gul paprika (frön från en vanlig paprika). I April när jag planterade om dem i mjölkkartonger var det jättemånga som hade växt upp. Säkert typ 20-30 stycken! Håller tummarna!!
Håll tummarna för att mina plantor blir lika lyckade som de på dehär bilderna! :D

När påsklovet gått så kommer skolan tillbaka

Halva veckan har redan gått! Det kändes ganska jobbigt att gå till skolan igen efter lovet (även fast det var ett kort lov) men det har gått jättesnabbt! Nu är det ju bara två dagar kvar tills det är helg igen. Och inte bara en vanlig helg! Min syster kommer nämligen hem och tar långhelg här med oss! :) Det blir mysigt. Jag hoppas att vi kan hitta på något skoj att göra.
Det börjar trappas upp med övningar inför den stora konserten med Sanna Nielsen som ska vara på Göransson Arena om tre veckor. Jag (plus typ 500 andra) ska vara med och nu tränar vi ofta. :D Det ska bli jätteroligt!
Det är inte bara det som trappas upp. Det är inte långt kvar till sommarlovet och det kommer nog snart märkas rejält. Man börjar redan känna den friska luften från änden av tunneln, men inte någon ljusglimt (än). Idag hade jag mitt första Nationella prov och redan i morgon ska vi ha nästa. Sen är det prov varje vecka ända fram till lovet. både nationella och "vanliga". Men, men, jag hoppas vi överlever!
Denna vackra sångeska ska jag (och massa andra) få sjunga med! ^^

Fullmåne

Det är ju alltid fullmåne vi påsk som de flesta säkert vet. Jag tycket att det är så otroligt fint med fullmåne. Månen överhuvudtaget tycker jag är häftig, men det är lite kusligt och läskigt också tycket jag. När man börjar tänka på vad det egentligen är och alla konstiga historier som finns. Kalla mig mes om ni vill, men så ligger det till ;P
Jag var alldeles nyss ut och försökte så till en fin bild på månen. Det gick väl sådär, men någonting blev det i alla fall. :)
Jag var ute kl. 21.40 på långfredagen 2012 och försökte knäppa kort på fullmånen. Den var jättefin i verkligheten! :D

LÅNGFREDAG

Idag har jag kört massor med bil! :D Först till Gävle och snurrade runt litegrann, och sen lite kringelikrokar på tillbakavägen hem igen. Inga älgar träffade jag på den här gången...
Just det, det har jag kanske inte berättat! För någon vecka sen var jag och mamma ute och körde på en landsväg, jag bakom ratten. Det var precis i skymningen, så att det är sådär grått ljus. Precis då alla djuren verkar vilja komma fram. Vi var precis mellan två små byar då det helt plötsligt kom ut en stor älg från skogen till höger. Den var PRECIS bredvid bilen och sprang snett mot oss i vår riktning. Jag är nästan säker på att mamma skulle kunnat nudda den om hon sträckt ut armen. Jag blev livrädd!! Jag hade ingen lust att köra mer och satt med hjärtat i halsgropen resten av vägen hem. Det gjorde det inte direkt bättre att när jag skulle varna en mötande bil genom att blinka med helljusen så bländade jag föraren totalt.... :/ (fail)
Men men, jag har inte hört att det var nån olycka där i den tiden, så det är nog lugnt...
-
På eftermiddagen har vi fått agera akutsjukhus till grannen som hade skurit av en bit av fingertoppen och så har pratat med påskharen och sett till att han lämnar ut påskägg till några speciella personer i mitt liv 
-
Nu ska jag fortsätta titta på Let's Dance och sen krypa i säng.
GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!! :D 


April, april och massor av skoj

Jaha ja! Tiden verkar bara FLYGA iväg. Jag hinner knappt med. Det känns som att det enda man gör i livet är att vakna och sedan gå och lägga sig igen. Allt går så himla snabbt, och så har man ju så nedrans mycket att göra hela tiden. Jag har nästan aldrig en stund över till att bara inte göra någonting. Alltid på språng!
Det var länge sedan jag hörde av mig nu. I morgon blir sista skoldagen inna påsklovet och det känns obeskrivligt skönt. Lovet spenderas nog mestadels här hemma, men kanske någon liten tripp hit och dit på några småbesök. Bästa vännen åker bort :( så jag får roa mig på egen hand här hemma :/
Jag tänkte ge er en liten sammanfattning över vad som hänt här på senaste tiden :)mars 2012
Tussilagosarna har tittat fram. Ovanligt tidigt! :)
Vi har sågat ned en massa träd på gården.


Vintern kom tillbaka igen...